Naložená zelenina v soli
Nevíte jak zpracovat velkou úrodu zeleniny? Zkuste ji jednoduše naložit do soli. Vzniklá zeleninová směs má opravdu širokou škálu využití, hodí se do rýže, těstovin, zeleninových polévek, nebo sekané.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 825 kJ / 436 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,28 g |
Tuky | 3,04 g |
Vláknina | 55,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 957 mg |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 59,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky vhodné do mlýnku na maso. Mlýnek by měl být nejlépe elektrický s nástavcem s malými až středními otvory.
Krok 2: Očištěnou a umytou zeleninu umeleme, necháme chvíli odpočinout a pustit šťávu.
Krok 3: Pak bereme do obou rukou větší hrsti namleté zeleniny, lehce ji zmáčkneme, aby pustila přebytečnou vodu a dáváme do předem zvážené mísy.
Krok 4: Zbylou tekutinu vypijeme nebo přidáme do jídla. Po zvážení zeleniny navážíme sůl, 1/3 váhy zeleniny. Rukou zeleninu promícháváme a přisypáváme sůl a aromat. Směs musí být dobře promíchaná.
Krok 5: Nakonec natlačíme do meších čistých sklenic, upěchujeme, uzavřeme čistými víčky a dáme do lednice, kde vydrží dlouho.
Zveřejněno 10. 10. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Naložená zelenina v soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wMRw
Moje poznámka
Naložená zelenina v soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wMRw
Nejnovější recepty
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 6 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 10 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 11 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 13 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 13 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 3 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 4 hodinami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 4 hodinami
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 8 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 9 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 9 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 10 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 10 hodinami
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 12 hodinami
Suroviny:
mrkev,
petrželka kořenová,
celer,
pórek,
kedlubna,
kapusta růžičková,
květák,
libeček,
petrželka zelená,
cibulka lahůdková,
sůl,
Komentáře (4)