Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 144 kJ / 2 903 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 211,01 g |
| Tuky | 209,62 g |
| Vláknina | 21,96 g |
| Cholesterol | 799 mg |
| Sodík | 537 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 38,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme, osušíme a do celého kusu vetřeme sůl a mletý pepř.
V papiňáku rozehřejeme 3 lžíce sádla, přidáme kmín, nadrobno nakrájené cibule a česnek a orestujeme do slabého zrůžovění. Na tento základ položíme maso a ze všech stran ho necháme zatáhnout. Podlijeme vývarem, ve kterém jsme dobře rozmíchali medovo – hořčičnou omáčku a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu vaříme na slabém plameni 30 minut. Poté hrnec odstavíme a necháme cca 10 minut zchladnout (také ho můžeme dát ochladit pod tekoucí studenou vodu). Krok 2: Maso z hrnce vyndáme na prkýnko, nakrájíme na porce a ty dáme do pekáče. Zalijeme celým obsahem z papiňáku, nahoru poklademe plátky sádla a pekáč dáme do trouby. Pečeme doměkka a během pečení maso přeléváme šťávou. Krok 3: Na přílohu se hodí šťouchané brambory, knedlík, rýže i těstoviny.
V papiňáku rozehřejeme 3 lžíce sádla, přidáme kmín, nadrobno nakrájené cibule a česnek a orestujeme do slabého zrůžovění. Na tento základ položíme maso a ze všech stran ho necháme zatáhnout. Podlijeme vývarem, ve kterém jsme dobře rozmíchali medovo – hořčičnou omáčku a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu vaříme na slabém plameni 30 minut. Poté hrnec odstavíme a necháme cca 10 minut zchladnout (také ho můžeme dát ochladit pod tekoucí studenou vodu). Krok 2: Maso z hrnce vyndáme na prkýnko, nakrájíme na porce a ty dáme do pekáče. Zalijeme celým obsahem z papiňáku, nahoru poklademe plátky sádla a pekáč dáme do trouby. Pečeme doměkka a během pečení maso přeléváme šťávou. Krok 3: Na přílohu se hodí šťouchané brambory, knedlík, rýže i těstoviny.
Zveřejněno 21. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec na medové hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l1Kl
Moje poznámka
Vepřová plec na medové hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l1Kl
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
vepřová plec,
vepřové plecko,
vepřová plec recepty,
vepřové plecko recepty,
veprove na horcici,
vepřová plec na hořčici,
recepty z vepřové plece,
recepty z vepřového plecka,
vepřová plec recept,
recepty z plecka,
vepřová plec s hořčice,
recepty na vepřové plecko,
recepty na vepřovou plec,
plecko recepty,
vepřova s hořcici,
plec na plátky na hořčici,
vepřové plecko s medem,
vepřové plecko na horcici,
vepřové hořčice,
vepřové plátky z plece
Suroviny:
plec vepřová,
sádlo vepřové,
kmín celý,
cibule,
česnek,
vývar,
sůl,
pepř mletý,
sádlo vepřové
Komentáře (15)