Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chilli con carne

Ostře kořeněnou sytou směs fazolí, mletého hovězího masa a rajčat dochutíme oreganem a kouskem hořké čokolády. K chilli con carne se hodí podat chléb, tortillu, tousty nebo rýži či polentu.

Hodnocení receptu je 4,9 (84×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 567 kJ /
852 kcal
Bílkoviny109,05 g
Tuky18,49 g
Vláknina22,11 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 364 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy54,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nahrubo nakrájíme a orestujeme na oleji dozlatova. Krok 2: Přidáme mleté maso, sůl a pepř, a za stálého míchání a oddělování hrudek necháme maso zhnědnout. Krok 3: Přidáme rajčatový protlak, rajčata i s nálevem, čokoládu a prolisovaný česnek. Krok 4: Vaříme 15-20 minut, poté přidáme scezené fazole, oregano, chilli a dochutíme. Krok 5: Podáváme s rýží, tortillou, tousty, chlebem nebo polentou.

TIP: Jak připravit přílohovou rýži

Zveřejněno 19. 5. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chilli con carne

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/58Mx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chilli con carne

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/58Mx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (71)

Mé oblíbené. Místo čokolády používám trochu mleté skořice, dodá zajímavou chuť 😊

Uvařeno již podruhé. Prvně nám tam neseděla čokoláda (vím že tam patří), tak jsem ji tentokrát vynechala a můžu říct,že syn si dokonce přidal 😊 Jak se říká: 100 lidí=100 chutí. Děkuji za recept.

Robievam podobne, ale dávam tam rímsky kmín, tak ako bolo spomenuté v komentároch, je to vyborné.
varecha.pravda.sk/recepty/chilli-con-carne-na-britsky-sposob-fotorecept/76720-recept.html

Do pravého chilli fazole nepatří.
askina:
Tak to mě zajímá...
...a bylo by lze uvést zdroj, nebo dva ;-)
Edit:
Na jiném místě jsem se dočetl, že původně to bylo opravdu bez fazolí :-O

Do pravého chilli fazole nepatří.

Vynikající :-) Děkuji za recept, vařím podle něj už několik let. :-K

Děkuji za recept. Je to moc dobré :-8:yes:

Mirka: Mirko, kdysi dříve jsi napsala do komentářů, že - cituji "KMÍN tam nesmí chybět" a přidalas ještě velký barevný vykřičník. Do tohoto pokrmu se nedává (ani v Texasu, ani v Mexiku) kmín, ale cumin, česky nazývaný římský kmín. Je to jiné koření, má jinou chuť a jinou vůni, naším běžným kmínem nejde nahrazovat.
Píšu to tu proto, že podle receptů se mnozí učí vařit, nebo se pokouší či učí vařit cizokrajná jídla a bylo by dobré přiblížit se co nejvíce té originální chuti. Nepleťte si kmín a cumin (římský kmín), prosím, mnohé tím můžete zmást a uvaří jídlo jiné vůně a chuti než by chtěli.
Připouštím, že každý si může ochucovat podle vlastní chuti, ale oregano v tomto chili con carne vidím poprvé.

Chilli con Carne v podání mnoha českých kuchařů-řek je takovým podivným hybridem mezi mexickým gulášem a boloňskou omáčkou,podle toho zda se přidají,nebo ne fazole...dokonce to někteří doupravují kečupem což je ale už ultra šmakuláda...hlavně to není jídlo na půl hodiny když příjdu z práce.....Chilli con carne se vyznačuje pozvolným dlouhým varem (i čtyři hodiny) na nudličky nakrájeného hovězího krku s kořením,cibulí a rajčaty kdy právě pozvolné dlouhé dušení dává onu typickou chuť tohoto pokrmu-fazole ideálně chilli se dodávají v závěrečné hodině spolu s kukuřicí....

vasek.ku: To mě pobavilo :-D Jestliže chcete někoho opravovat, je dobré zjistit si zda máte pravdu...tu máte s definicí pečení, ale definice pečení vs. opékání je opravdu rozdílná. Např. palačinky se opékají na troše oleje, a řízky se smaží ve větším množství oleje.
Jinak myslím, že výsledek je super :yes:

Jiřka: Tak proč se sem potom dávají recepty?

Jestliže někdo napíše do receptu "Cibuli nahrubo nakrájíme a opečeme na oleji dozlatova...", stává se pro mne ten recept nedůvěryhodným, protože autor neví, o čem píše.

Cibule (a cokoliv jiného) se na oleji neopéká, ale smaží. Pečení je úprava pokrmů působením suchého tepla. Na oleji se smaží. ;-(

Dávala jsem i oloupaná domácí rajčata, tabasco a domácí chilli. Dobrota. Díky za recept <3

Díky za recept! Moje první chilli con carne ????

Tématické fráze:
chilli con carne, chili corn carne recept, chili corn carne, chilli con carne recept, chili con carne, recept čili con carne, cili corn carne, pravé mexické chili corn carne, chili con carne recept, chilli corn carne, recept na chilli con carne, chili corn carne top recepty, chilli corn carne recept, fazole chilli con carne, recept chilli con carne, čili con carne, čili con con carne, recept chili corn carne, recepty čili con carne, chilli con carne z mletého masa

Suroviny:
maso hovězí mleté, cibule, rajče loupané, protlak rajčatový, fazole červené, česnek, čokoláda hořká, chilli, koření oregáno, olej, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu