Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí polévka s knedlíčky

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jiri V. Jiri V.

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 419 kJ /
339 kcal
Bílkoviny8,23 g
Tuky22,47 g
Vláknina5,95 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 126 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy24,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlavy, rybí porce a odřezky uvaříme v osolené vodě společně s mrkví a několika kuličkami celého pepře. Hotový vývar slejeme přes sítko. Mrkev nastrouháme a přidáme do přecezeného vývaru. Krok 2: Rybí maso z hlav, rybích porcí a odřezků obereme a umeleme.
Do umletého masa přidáme vejce, strouhanku, 1 PL zakysané smetany, mletý pepř, sůl, muškátový květ a vše důkladně prohněteme a utvoříme malé kulaté knedlíčky. Krok 3: Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme 1 PL hladké mouky a uděláme světlou jíšku. Jíšku zalijeme scezeným rybím vývarem a cca 5 minut vaříme.
Do vroucí polévky přidáme knedlíčky a krátce povaříme. Knedlíčky jsou hotové tehdy, když v polévce plavou.
Nakonec přidáme do polévky zakysanou smetanu, polévku promícháme a ozdobíme petrželkou.

Zveřejněno 11. 2. 2018

Poznámka autora Jiri V.

Zdroj receptu - www.vranka.cz/rybari/recepty/1129

Autor webu rybí recepty sbírá, má na webu přes 1000 receptů. Jsou zde snad všechny recepty, co byly za posledních 20 let publikovány v rybářských časopisech. A stále recepty doplňuje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí polévka s knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ngwv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí polévka s knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ngwv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Rcp na knedlíčky je OK :-)
***
Rybí polévka (z aljašské tresky) se opět celkem vyvedla :yes:
Ale knedlíčky, knedlíčky jsem nepatřičně zvojtil :-(
Občas jsem totiž líný, až do mě prsty lezou ;-(
Bylo mi zatěžko prohnat maso mlýnkem, tak jsem použil nouze prkýnko, nůž (Tao) a čínský způsob krájení masa: Mo
Stojí psáno "čínští kuchaři doporučují: máme-li dojem, že maso je již dosti jemně nasekané, sekáme ještě jednou tak dlouho!"
Nakonec se mi "to" podařilo jakž takž spojit a opatrným varem jsem "to" dokonce ani nerozvařil"
No, moje chiiba, že :-//

Tématické fráze:
rybi knedličky do polevky, rybí polevka s knedlicky, knedlicky do rybi polévky, rybí knedlíčky, rybí polévka s rybími knedlíčky, rybí polévka s knedlíčky do polévky, rybí polévka, polevkové rybí knedlíčky, knedlíčková rybí polévka, knedlíčky do polévky, rybí polévky, rybí recepty, polévkové knedlíčky z ryby, rybí polevka s knedlíčky top recepty, polévky recepty, rybí knedlíčky do polévky videorecept, rybí polévka s knedlíčkama, knedlíčky do polévek, rybý knedlíčky do polévky, rybi polevka se smetanou a knedlicky

Suroviny:
rybí odřezky, mrkev, pepř celý, sůl, máslo, mouka hladká, cibule, smetana zakysaná, petrželka

Přidat fotografie receptu