Sacher dort podle Karolíny Kamberské
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 687 kJ / 5 661 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,21 g |
Tuky | 297,71 g |
Vláknina | 38,10 g |
Cholesterol | 2,06 g |
Sodík | 726 mg |
Sůl | 1,79 g |
Sacharidy | 632,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čokoládu rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni.
Krok 2: V míse ušleháme 2 vejce a 4 žloutky do pěny. Postupně vmícháme polovinu cukru a vanilkový cukr, změklé máslo a nakonec tekutou čokoládu - nesmí být horká.
Krok 3: Do jiné mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem a kakao. Po částech vmícháme do čokoládové směsi. Ušleháme hladkou hmotu.
Krok 4: Z bílků a zbývajícího cukru ušleháme pevný sníh a zlehka ho vmícháme do těsta.
Krok 5: Troubu zahřejeme na 180 st. Dortovou formu o průměru 22-26 cm vymažeme máslem, nalijeme těsto a urovnáme. Pečeme asi 35-45 minut. Nutno vyzkoušet špejlí, aby byl upečený prostředek.
Krok 6: Necháme vychladnout a pak korpus překrojíme dlouhým nožem a spodní díl potřeme marmeládou. Přiklopíme druhým dílem korpusu a potřeme marmeládou povrch i boky. Marmeládu použijeme bez kousků ovoce, aby byl povrch dortu hladký.
Krok 7: Čokoládu na polevu rozpustíme i se smetanou ve vodní lázni a umícháme dohladka. Polijeme dort postavený na mřížce a polevu rozetřeme na povrchu i po stranách.
Krok 8: Necháme ztuhnout v lednici a před podáváním vyndáme alespoň hodinu předem.
Krok 9: Podáváme se šlehačkou umístěnou na talířku vedle dortu.
Zveřejněno 4. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sacher dort podle Karolíny Kamberské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1xXj
Moje poznámka
Sacher dort podle Karolíny Kamberské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1xXj
Nejnovější recepty
Jehněčí válečky pečené v kapustě
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kůže plněná nádivkou
Přidáno před 11 hodinami
Jednohubky s vajíčkem, salámem a ředkvičkou
Přidáno před 11 hodinami
Jarní, levná vajíčková pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Hrášková polévka s lososem a slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno 12. 3. 2025 20:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makový (ořechový) závin od Lidušky
tiborbarsony před 34 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Eranis před 39 minutami
Celerovo - sýrové placičky
Kucharice před 46 minutami
Kotletky z krkovice na zelenině v balkánském stylu
Sahula před 6 hodinami
Ořechový řez z jednoho vejce
Evakuace před 9 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
gatear před 11 hodinami
Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Radek2112 před 11 hodinami
Kapustový prejt
Stepkavera před 12 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 12 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
lendlova.j před 12 hodinami
Suroviny:
čokoláda hořká,
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
máslo,
mouka hladká,
kypřící prášek,
kakao holandské,
marmeláda meruňková,
smetana 33%,
čokoláda hořká,
smetana 33%
Komentáře (2)