Jehněčí na majoránce s bramborem
Jehněčí maso se u nás připravuje zejména na jaře a v období Velikonoc. Pokud se vám však podaří sehnat pěkný kousek tohoto masa, můžete z něj připravit tento pokrm. Maso se zeleninou stačí podusit a pak jej doplnit jemnou omáčkou s majoránkou a česnekem.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 252 kJ / 1 494 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 206,48 g |
Tuky | 63,30 g |
Vláknina | 7,19 g |
Cholesterol | 780 mg |
Sodík | 787 mg |
Sůl | 1,90 g |
Sacharidy | 22,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Přední očištěné, odblaněné a vykostěné maso nakrájíme na stejné kousky a osolíme.
Krok 2: V kastrole na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a společně krátce osmahneme. Do usmaženého vložíme připravené maso, podlijeme vroucí vodou a dusíme pod poklicí do měkka.
Krok 3: V jiném, větším kastrole připravíme z másla a mouky světlou jíšku. Zředíme ji na zahoustlou omáčku vývarem, který jsme ideálně uvařili z kostí a odřezků při čištění a vykostění masa. Přidáme prolisovaný česnek, majoránku, papriku, podušené měkké maso i se zeleninou a malou chvíli ještě povaříme.
Krok 4: Ještě horké podáváme s vařenými bramborami.
Zveřejněno 14. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí na majoránce s bramborem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nl96
Moje poznámka
Jehněčí na majoránce s bramborem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nl96
Nejnovější recepty
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové s cibulovou omáčkou a paloučkovým knedlíkem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Roláda s kopřivami
Přidáno před 8 hodinami
Pletýnky s čokoládou a kávou
Přidáno před 9 hodinami
Rýžová svačinka
Přidáno před 10 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a broskvemi
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Antonausprag před 1 hodinou
Bleskový kynutý mazanec
Konsel před 1 hodinou
Banánová bábovka
Monika146 před 2 hodinami
Valašské frgály
Mili5 před 2 hodinami
Boloňská omáčka
Sally.K51 před 3 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
JarkaT před 4 hodinami
Vepřové kostky po bratislavsku
Houska68 před 6 hodinami
Výborné kynuté těsto
Nadezda76 před 7 hodinami
Borůvkové muffiny
NikolaV před 7 hodinami
Česnekové trojúhelníky
Rejpalka před 8 hodinami
Suroviny:
maso jehněčí,
zelenina,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
jíška,
mouka hladká,
majoránka,
česnek,
paprika,
sůl,
vývar masový
Komentáře (1)