Kedlubnový krém s krůtími játry
Milovníci krémových polévek zbystřete, tato polévka je pro vás jako stvořená. Jemný smetanový krém z kedluben na talíři perfektně doplní restovaná krůtí játra společně s ředkvičkami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 168 kJ / 1 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,92 g |
Tuky | 79,86 g |
Vláknina | 11,70 g |
Cholesterol | 1,70 g |
Sodík | 387 mg |
Sůl | 1,14 g |
Sacharidy | 46,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šalotky oloupeme a nakrájíme najemno. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kousky.
Krok 2: V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené šalotky, krátce osmahneme, přisypeme mouku a zalijeme vývarem. Rozšleháme a přivedeme k varu.
Krok 3: Vložíme kedlubny a vaříme cca 20 minut. Ke konci vaření zjemníme polévku smetanou a dochutíme solí. Rozmixujeme ji na jemný krém.
Krok 4: Ředkvičky nakrájíme. Játra očistíme, nakrájíme na velikost sousta. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a játra na něm orestujeme.
Krok 5: Před koncem přidáme nakrájené ředkvičky, které jen prohřejeme. Vyndáme z pánve, osušíme papírovou utěrkou a mírně osolíme a opepříme.
Krok 6: Polévku na talířích doplníme orestovanými játry, kousky ředkviček a posypeme jemně krájenou pažitkou.
Zveřejněno 15. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kedlubnový krém s krůtími játry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ejo4
Moje poznámka
Kedlubnový krém s krůtími játry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ejo4
Nejnovější recepty
Roláda z mladého špenátu
Přidáno před 1 hodinou
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Andělská čokoláda
Přidáno před 9 hodinami
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 22 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 22 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní čočka
Benetka před 5 minutami
Víkendová valašská kyselice
michaelatomastikova999 před 9 minutami
Pikantní zelňačka s fazolemi, bramborem a klobásou
El.Magios před 1 hodinou
Cikánský řízek
lidunka76 před 1 hodinou
Šneky Pizza
jakub@V před 3 hodinami
Zapečená brokolice se žampiony a bramborami
Pepajz před 3 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
gully před 3 hodinami
Extra rychlé lívance
Miri O7 před 3 hodinami
Čočkový salát s baby špenátem
wimra před 4 hodinami
Žampionová smaženice se sýrem
ivan8 před 6 hodinami
Tématické fráze:
kedlubnový krém polévka
Suroviny:
kedlubna,
cibule šalotka,
smetana ke šlehání,
vývar zeleninový,
máslo,
mouka,
játra krůtí,
ředkvičky,
olej,
sůl,
pepř bílý mletý,
pažitka
Komentáře (2)