Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové řezy s pudinkovo-tvarohovým krémem

Lehké ořechové těsto s navrstveným jemným tvarohovo-vanilkovým krémem. Vše ovoněnou rumem a posypáno kombinací ořechů a hořké čokolády. Na svátečním stole bude budit dojem luxusního moučníku a přitom příprava je vcelku snadná a rychlá.

Hodnocení receptu je 4,1 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

Plech 23x32 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 353 kJ /
5 104 kcal
Bílkoviny66,04 g
Tuky311,90 g
Vláknina12,36 g
Cholesterol 617 mg
Sodík 370 mg
Sůl0,86 g
Sacharidy491,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mléka, pudinkového prášku a cukru, uvaříme hustý pudink, na vršek přitiskneme potravinářskou fólii a necháme zcela vychladnout. Krok 2: Předehřejeme troubu na 180 °C. Plech 23x32 cm vyložíme pečicím papírem. Krok 3: Vejce s cukry vyšleháme do husté bílé pěny. Přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a strouhanými ořechy. Podle hustoty těsta můžeme přidat trochu mléka. Krok 4: Vše promícháme metličkou a vlijeme do připraveného plechu. Uhladíme povrch. Krok 5: Dáme péct. Když těsto v troubě zvětší objem, snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme cca 20-25 minut. Krok 6: Stupeň propečení poznáme podle oddělovani se plátu od stěn plechu a zkouškou špejlí. Krok 7: Upečený korpus necháme na mřížce vychladnout a mezitím vyšleháme krém. Krok 8: Do vychladlého pudinku zašleháme změklé máslo, tvaroh a rum. Vytvoříme hladký hustý krém. Pokud by se vytvořily hrudky pudinku, lehce napravíme krátkým promixováním. Krok 9: Krém navrstvíme na vychladlý korpus. Uhladíme a povrch posypeme sekanými ořechy a kouskem nastrouhané čokolády. Krok 10: Necháme vychladit a ztuhnout, nejlépe přes noc. Krok 11: Nakrájíme řezy nebo kostky a můžeme podávat.

TIP: Jednoduché krémy na dorty pro začínající hospodyňky

Zveřejněno 21. 5. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VggB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VggB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Koubkova: :-) děkuji za komentář, podle receptu nedělám piškot :-K přeji krásný zbytek dne a pohodový večer:-K

Chuťové výborné.,jen se mi piškot po upečení drobil:-K

Eva S.: :-)moc děkuji za komentář a přeji krásný, pohodový večer :-K

:-K Snadné a velmi dobré řezy :yes:

Veruskaaa: :-) děkuji mnohokrát za milý komentář i přidané foto, potěšilo mě, že zákusek chutnal:-K Přeji krásný a pohodový den

Nejlepší zákusek, co jsem za poslední dobu dělala, super recept, je to mňamózní, už jsem ty řezy udělala dvakrát! :-8

zdenka.s: :-D:-D:-D:-D:-D palce už nejsou :-K

zdenka.s: :-D super - moc děkuji za komentář , otazníky mi nevadí :-Kpřeji krásný zbytek dne

Nevím,co tam dělají ty otazníky,měly být palce nahoru

Nádherný zákusek a skvěle napsaný postup, já oceňuji , že je uvedena velikost plechu ????????????
Škoda, že nemám tvaroh ,už bych pekla. Maruško ,děkuji :-) :-K

houba: :-) já to nejím ale ráda dělám ;-) děkuji za komentář a přeji krásný den :-K

Take bych si dala, ale stacil by mi jeden kousek, tak se na tyhle sladkosti jen dívám a trpím :-)

RubyRom: :-)moc děkuji Romanko a přeji krásný den :-K

Úžasný zákusek, to bych si pochutnala:-K

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, ořechy vlašské, mléko, olej, cukr vanilkový, mléko, pudink vanilkový, cukr, tvaroh ve vaničce, máslo, rum, ořechy, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu