Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 752 kJ / 419 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,88 g |
Tuky | 17,86 g |
Vláknina | 22,10 g |
Cholesterol | 54 mg |
Sodík | 485 mg |
Sůl | 1,11 g |
Sacharidy | 42,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu kořenovou zeleninu a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Potom dáme do hrnce ghí (máslo), které necháme rozpustit. Na rozpuštěné máslo dáme cibuli a do zlatova restujeme. Až bude cibule zlatá, přidáme všechnu kořenovou zeleninu (petržel, bramboru, mrkve, celer) nakrájenou na kostičky a krátce restujeme.
Krok 2: K zelenině přidáme sůl, pepř, libeček, tymián, petrželku a chilli. Přidáme vodu (vývar) a do vody dáme 2 bujóny podle množství vody. Polévku pak 20 min vaříme.
Krok 3: Když je po 20 minutách zelenina měkká, polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme a přidáme smetanu, kterou také rozmixujeme. Nakonec přidáme uvařené nudle a polévku zamícháme.
Krok 4: Polévku můžeme podávat i s čerstvou pažitkou.
Zveřejněno 22. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková polévka s nudlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1xx0
Moje poznámka
Svíčková polévka s nudlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1xx0
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 25 minutami
Barevná vajíčka
Přidáno před 2 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 2 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Plněná jehněčí roláda
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 4 minutami
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 28 minutami
Rychlý kefírový beránek
Suzy8 před 53 minutami
Jablkový koláč litý na plech
Panova před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
Petule123 před 2 hodinami
Čevabčiči do trouby
Terenees před 3 hodinami
Bramborový guláš - buřtguláš
MonkaF před 3 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Bretik před 4 hodinami
Aljašská treska se smetanou
terezaST před 4 hodinami
Suroviny:
petržel,
mrkev,
celer,
brambory,
cibule,
smetana na vaření,
ghee,
voda,
sůl,
pepř,
libeček,
tymián,
omáčka sojová,
nudle,
petrželka,
chilli
Komentáře (13)