Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí vafle

Hodnocení receptu je 4,9 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Semy.cz

Snadný

Doba přípravy 24 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 4 min Tepelná úprava jedné vafle.

24 min (20 min příprava + 4 min tepelná úprava, Tepelná úprava jedné vafle.)

Skvělé křehoučké domácí vafle přijdou k chuti nejen v neděli k snídani. Dozlatova vypečené, ještě horké je můžete jen lehce pocukrovat nebo navíc doplnit ovocným džemem, čokoládou, či šlehačkou podle chuti.

Suroviny pro 16 kusů

Množství kusů dle typu vaflovače.

16kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 660 kJ /
2 787 kcal
Bílkoviny83,64 g
Tuky124,11 g
Vláknina11,70 g
Cholesterol 800 mg
Sodík 2,11 g
Sůl5,49 g
Sacharidy327,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozklepneme vejce, oddělíme bílky od žloutků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Krok 2: Vaflovač necháme rozehřát a silikonovou mašlovačkou lehce potřeme olejem obě plochy určené k pečení. Krok 3: V míse smícháme mouku, sůl, cukr, prášek do pečiva a zašleháme žloutky, olej a mléko, dokud těsto není úplně hladké (bez hrudek). Krok 4: Lehce vmícháme tuhý sníh. Krok 5: Nalijeme trochu těsta, přístroj zavřeme a postupně upečeme všechny vafle, každou asi 4-5 minut. Krok 6: Vlažné vafle potíráme dle chuti marmeládou, džemem, čokoládovou polevou a ozdobíme šlehačkou.

TIP: Další oblíbené recepty na sladké i slané vafle

Zveřejněno 1. 10. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí vafle

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2xL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí vafle

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2xL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (64)

Marccciii: Obsah mouky má být v ml. Nebo dát 250 g.

:no: těsto velmi hutné nedobre vůní připomíná omeletu :-((

Dnes jsem po tomto receptu sáhla proto, že jsem chtěla zkusit recept, kde není tolik tuku. Snědli jsme to, ale já jsem si nepochutnala. Těsto je tuhé, samá mouka, nevoní. Příště se jednoznačně vracím k mým starým oblíbeným receptům, které mají také 5 hvězdiček a skutečně si je zaslouží. U tohoto receptu tak vysoké hodnocení nechápu.

vyzkoušela jsem tvrdé :-!:no:

Tak právě jsem dodělala poslední kousek.Pozvala jsem přítele na podvečerní kávu a k tomu vafle podle tohoto receptu.Musím pochválit,je to opravdu labůžo.Potřela jsem třešňovou marmeládou,navrch šlehačku a pocákala pikaem.Přítel byl nadšen a pěl ódu jak neskutečná dobrota to je.Vzhledem k tomu,že miluje sladké a tímto zcela dosáhl svého uspokojení,tak dnes večer už asi nic nebudu žádat... :-D
Každopádně jsem si šplhla a autorce tohoto receptu patří dík.:yes:

Třetí recept na vafle, co jsem zkusila a bezkonkurenčně nejlepší. Jiný už dělat nebudu <3

Můžu se zeptat kolik je z toho vaflí? Děkuji
:-)

Ester: Mě to vyšlo na 16 velkých čtvercových vaflí udělených v toustovači s mřížkou na vafle. Jsou moc dobré, rodinka si je chválila, ale pravda, trochu těžké, hutné těsto. Příště asi také dám méně mouky.
PS: aby byly dopečené a křupavé, dělala se u mě jedna dávka skoro 10 minut..v prvních 4 minutách neotvírat, aby se nepotrhaly.

Díky za recept ;-)

Jelikož jsem dlouho hledala recept na vafle, které by byli ne řídké, ale křupavé, tak jsem jich zkoušela opravdu hodně. A nakonec jsem našla tyto. Mé rodině chutnalo, a proto jsem byla s tímto vydařeným pokusem nadšená.
Vřele doporučuji

Geniální, opravdu výborné vafle!!! přesně takový recept jsem hledala!!!<3<3<3 Právě je snídám :-p

Jak dlouho vydrží ty vafle ? :-O Půjdu na noční tak jestli se to pak ještě dá jíst ? :-O

verca:Dnes jsem dělala poprvé vafle,ale podle jiného receptu a byla jsem hodně zklamaná.Co se týká křupavosti je třeba je opravdu opéct až chytnou barvu a pak je odložit na mřížku.;-) Také mám vaflovač(toustovač) z Lidlu:-)

hkollmannova 3. 10. 2015 19:34
verca: my 1/3 hladké mouky nahrazujeme celozrnou moukou a pak jsou opravdu křupavé. Tak to dělají v Norsku. Doporučuji.

Kubová Kamila 25. 8. 2015 14:58
Moc dobré :-p

vynikající recept, těsto vůbec není řídké, spíš naopak.

Vynikající. Koupila jsem si nový vaflovač a zkusila poprvé a hned se povedly a chutnaly.Protože nerada měřím mouku v ml, tak na poprvé jsem samozřejmě odměřila a hned jsem přesypala na váhu. Příště tedy odvážím 300g namísto 440ml.:yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
těsto na vafle, vafle recept, těsto na vafle do vaflovače, vafle, recept na vafle, vafle recept do vaflovače, recept na vafle do vaflovače, wafle, recept vafle, vafle testo, wafle recept, těsto na wafle, wafle recepty, recept na wafle, recepty na vafle, těsto na vafle recept, vafle recepty, domácí wafle, wafle testo, vafle z vaflovače recepty

Suroviny:
mléko, sůl, cukr krupice, vejce, mouka hladká, olej, prášek do pečiva, olej, marmeláda, poleva čokoládová, šlehačka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu