Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Německý bramborový salát

Přemýšlíte, jaký bramborový salát uděláte tento rok na Vánoce nebo k nedělnímu obědu? Vyzkoušejte takový, kde jsou bramborová kolečka nasáklá lahodným vývarem s pikantním nádechem hořčice. Snadné a neskutečně dobré.

Hodnocení receptu je 4,2 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

smuslatko

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme brambory ve slupce a oloupeme. Krok 2: Ještě teplé oloupané brambory nakrájíme do misky na kolečka, přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na jemné kostičky, hořčici a zalijeme vývarem. Krok 3: Vše promícháme a přiléváme vývar, dokud se vsakuje do brambor, podle potřeby osolíme a opepříme. Krok 4: Nakonec přidáme posekanou pažitku a trochu oleje, aby se salát pěkně leskl.

TIP: Jak využít pažitku v kuchyni: Ozdobí stůl a má i léčivé účinky

Zveřejněno 28. 1. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Německý bramborový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lm6M

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Německý bramborový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lm6M

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Přidám na kostičky sterilizovanou okurku a mám salát Znojemský.:-D

Salát určitě vyzkouším, s hořčicí a pažitkou to musí chutnat skvěle. :-)

Tento salát je v podstatě variací na tzv. vídeňský bramborový salát. Kapka vinného octu do zálivky patří.

Salát je dobrý, dali jsme si ho s vídeňským řízkem. Vložila jsem foto.:-)

Ale ten náš, český, je o moc chutnějsi.
Když jsem ho udělala v DE.tak se mohli utlouct jak jim chutnal ten náš nezdravý:-D:-D:-D.

Šikovný a rýchly šalát, jednoduchý a dobrý. ;-)

nemecky bramborovy salat je bez horcice.Ziju v nemecku a sela se brambory,olej,vinny ocet,a teply vyvar trochu,cibule a libovy spek.Tot vse a je dobry a neni tak kaloricky jako cesky.Dobrou chut:-))

Salát by mi určitě chutnal:-p+2:yes::-K
Dělávám podobně,ale nechávám v lednici uležet do druhého dne.Při podávání by měl mít pokojovou teplotu(alespoň my ho tak máme rádi):-)

Zajímavý recept, takový salát jsem jedla v restauraci turbanti v horních počernicích, ale bohužel ho úplně zkazili tím, že tam dali hrozně pálivou hořčici (hořčici, ne hořtici :). tenhle recept určitě vyzkouším.

Zuzana: Já znám studenou variantu.

Moc pěkné. Jen prosím o info, zda se podává studený nebo teplý. Díky a o víkendu jdu do něj.

Tom Beyk: Cibulka není smažená, ale červená. ;-)
Dobré to je určitě:yes: a taky ve srovnání s naším českým salátem s majonézou, vajíčky a salámem dost dietní. Ale zkuste a uvidíte sám, zda je to dobré a zda je potřeba ocet. Dáte-li si bramborový salát v Německu, bývá většinou kyselejší chuti.

...na fotce to vypadá, že cibulka je smažená nebo ne?
Dajda: já si myslím, že když je tam hořčice tak by ten ocet asi nemusel být?!? Každopádně si myslím, že je to dost dobré:-p:yes:

Občas podobný salátek dělávám ,ale dávám i ocet. Nechybí v receptu? ;-)

Tématické fráze:
teplý nemecký bramborový salát, německý teplý bramborový salát, německý bramborový salát s cibulí, německý bramborový salát bez majonézy, bramborový salát, bavorský bramborový salát, bramborový salát s octem, studený bramborový salát s cibulí, studený bramborový salát, kyselý bramborový salát, plavený bramborový salát, teplý bramborový salát a video, bramborový salát bez cibule, německý kyselý bramborový salát, bramborový salát bez majonézy německý, bavorsky salat, německé recepty, německýbramborový salát, nemecky vanocni salát, německý studený bramborový salat

Suroviny:
brambory, vývar masový, hořčice, cibule, pažitka, olej

Přidat fotografie receptu