Salát z vařených krup
Netradiční salát, jehož základem jsou vařené ječné kroupy, vás dozajista překvapí svojí vyváženou chutí. Kroupy smícháme s čerstvou zeleninou a řeřichou, která dodá salátu výraznou chuť. Promícháme se zálivkou z kysané smetany, ochucenou česnekem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 012 kJ / 1 437 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,00 g |
Tuky | 51,64 g |
Vláknina | 20,50 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 227 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 195,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kroupy propláchneme vodou, slijeme a zalijeme čistou vodou a necháme minimálně 60 minut máčet. Poté uvaříme s troškou soli doměkka.
Krok 2: Vejce uvaříme natvrdo a vychladlé nakrájíme na čtvrtky. Odložíme stranou.
Krok 3: Kroupy po uvaření scedíme, propláchneme studenou vodou, aby se neslepily a necháme vychladnout.
Krok 4: Zeleninu omyjeme a očistíme, papriky zbavíme jadřinců. Do mísy dáme okurku nakrájenou na kostičky, papriky nakrájené na proužky, rajčata nakrájená na měsíčky, salát natrhaný na menší kousky a řeřichu.
Krok 5: Všechny suroviny na zálivku prošleháme metličkou, aby se spojily chutě, pak přidáme zakysanou smetanu a zlehka promícháme. Nalijeme do salátu.
Krok 6: Zálivku nalejeme na salát a promícháme, nakonec přidáme nakrájená vejce.
Zveřejněno 18. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salát z vařených krup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Poj2
Moje poznámka
Salát z vařených krup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Poj2
Nejnovější recepty
Losos s černou čočkou
Přidáno před 4 minutami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 6 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 10 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno 20. 12. 2024 18:04
Domácí čokoládový likér
Přidáno 20. 12. 2024 16:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cukroví - plněné ořechy
renias před 40 minutami
Kuře po staropražsku
Hanes před 42 minutami
Bramborové knedlíky
snejkee před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 4 hodinami
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 5 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 8 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 9 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 9 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 20 hodinami
Tématické fráze:
salát z krup,
recept na vařené kroupy,
kroupy salát,
kroupy salát recept,
salát z vařených vajec,
recepty z krup,
recepty z krupek,
salát s kroupami,
salát z ječných krup,
kroupy recepty,
salat s kroupy,
vařené kroupy - recept,
salat kroupy,
recept na salát z krup,
salat s krup,
recepty salat z krup,
recepty saláty,
vařené kroupy,
kroupy recept,
vařené kroupy salat
Suroviny:
kroupy ječné,
okurka salátová,
paprika čerstvá červená,
rajče,
salát hlávkový,
vejce,
řeřicha,
sůl,
pepř mletý,
olej olivový,
ocet vinný,
smetana zakysaná,
česnek,
med,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (11)