Vepřové žebírko na žampionech
Objevte lahodnou kombinaci šťavnatého vepřového žebírka a jemných žampionů. Tento pokrm spojuje křehké maso s bohatou houbovou omáčkou, která je dochucená aromatickým kořením. Ideální volba pro milovníky tradiční české kuchyně.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 387 kJ / 2 722 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,98 g |
| Tuky | 268,67 g |
| Vláknina | 34,20 g |
| Cholesterol | 230 mg |
| Sodík | 3,27 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 29,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřová žebírka (kotleta s kostí) lehce naklepeme a na okrajích nožem nařízneme (zabráníme tím zkroucení masa při opékání). Z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem čtyř barev.
Krok 2: Na steakové pánvi rozpustíme vepřové sádlo a všechno maso z obou stran poctivě opečeme do zlatavé barvy. Opečené maso přendáme do většího hrnce.
Krok 3: Do výpeku po mase přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji vypéct. Jakmile je slanina vypečená, přidáme nakrájenou cibuli a necháme opéct lehce do hněda.
Krok 4: Když je cibule krásně opečená, přidáme žampiony. Ty před vložením očistíme od nečistot, prolijeme citronovou šťávou, necháme cca 3 minuty působit. Poté propláchneme pod tekoucí vodou, abychom se zbavili kyselosti – žampiony po této úpravě zůstanou krásně světlé a křupavé.
Krok 5: Malé žampiony ponecháme vcelku, střední pouze půlíme a velké plátkujeme na hrubší plátky. Lehce necháme žampiony s cibulkou a slaninou prohřát a přidáme je na maso do hrnce.
Krok 6: Podlijeme masovým vývarem tak, aby maso bylo skoro potopeno a dusíme společně se žampiony cca 30 minut.
Krok 7: Měkké maso vyjmeme a do vzniklé šťávy vmícháme dvě lžíce hladké mouky, rozmíchané s trochou vody. Tím vše zahustíme a necháme provařit minimálně 15 minut za častého míchání. Podáváme s rýží, houskovým knedlíkem nebo brambory.
Zveřejněno 2. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové žebírko na žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g6vk
Moje poznámka
Vepřové žebírko na žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g6vk
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 16 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 17 minutami
Domácí chléb II.
Penkapa před 37 minutami
Bramboračka
danal před 2 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 10 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 13 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 13 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 15 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 16 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 17 hodinami
Tématické fráze:
vepřové kotlety na žampionech,
vepřová kotleta na žampionech,
vepřové maso na žampionech se šťávou,
vepřové žebírko na houbách,
veprove na zampionech,
vepřový žebírko,
veprove zebirko,
vepřové maso na žampionech,
vepřové žebírko na pepři,
vepřové žebírko na žapionech,
vepřové maso na žapionech,
v eprove zebirko,
vepřová žebírka na houbách,
v.zebirko na zampionech,
vepřové se žampiony,
vepřový na žampionech,
veprove zebirko s kostí,
recept vepřové na žampionech,
veprove na zampionech s knedlikem,
vepřové žebírko s rýži
Suroviny:
žebra vepřová,
slanina uzená,
žampióny,
cibule,
mouka hladká,
citron,
sůl,
pepř čtyř barev,
sádlo vepřové,
vývar masový
Komentáře (14)
... jsem poctěn, že bude tento pokrm jako svatební menu. Přeji hodně štěstí a dobrou chuť.