Rakouský kynutý knedlík s povidly (Alpský knedlík)
Většina z nás zná tenhle veliký nadýchaný knedlík plněný povidly jako specialitu rakouských horských restaurací. Zkuste si ho ale udělat i Vy jen tak doma podle tohoto receptu. Strávníci budou nadšení a budou se dožadovat přidání.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 682 kJ / 3 987 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,55 g |
Tuky | 41,82 g |
Vláknina | 43,40 g |
Cholesterol | 575 mg |
Sodík | 2,20 g |
Sůl | 5,37 g |
Sacharidy | 644,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozdrobené droždí vmícháme do vlažného mléka, přidáme trochu cukru a necháme na teplém místě asi 15 minut vzejít.
Krok 2: V míse promícháme mouku, vejce, zbylý cukr, sůl a vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které necháme pořádně nakynout (alespoň hodinu).
Krok 3: Těsto vyválíme do válečku a ten rozkrájíme na 10 silných plátků. Na každý dáme lžíci povidel, těsto kolem nich uzavřeme a vytvarujeme velký knedlík. Šev dobře uzavřeme, aby povidla nevytékala, to je hodně důležité.
Krok 4: Pracovní plochu poprášíme moukou, klademe na ni naplněné knedlíky, přikryjeme je a necháme 30 minut kynout. Nemusí vyběhnout příliš, hodně pak nakynou při vaření. Ke konci této doby dáme vařit vodu do velkého hrnce a hodně ji osolíme.
Krok 5: Vykynuté knedlíky vaříme asi 5 minut pod pokličkou, pak je obrátíme a vaříme dalších 5 minut bez pokličky. Knedlíky raději vaříme po částech, během vaření totiž hodně nabydou.
Krok 6: Krém připravíme tak, že dáme vařit 500 ml mléka, do kterého přidáme cukr. Ve zbytku mléka rozmícháme pudink a přidáme k vařícímu mléku. Mícháme, dokud pudink nezhoustne. Ochutíme rumem.
Krok 7: Mák promícháme s moučkovým cukrem. Knedlíky podáváme na hlubokém talíři s vanilkovou omáčkou a posypané mákem s cukrem.
Zveřejněno 11. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rakouský kynutý knedlík s povidly (Alpský knedlík)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q4gy
Moje poznámka
Rakouský kynutý knedlík s povidly (Alpský knedlík)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q4gy
Nejnovější recepty
Roláda z mladého špenátu
Přidáno před 1 hodinou
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Andělská čokoláda
Přidáno před 9 hodinami
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 22 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 22 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uzená kuřecí stehna s hruškou na cibuli
Lucie1001 před 1 minutou
Pikantní čočka
Benetka před 8 minutami
Víkendová valašská kyselice
michaelatomastikova999 před 12 minutami
Pikantní zelňačka s fazolemi, bramborem a klobásou
El.Magios před 1 hodinou
Cikánský řízek
lidunka76 před 1 hodinou
Šneky Pizza
jakub@V před 3 hodinami
Zapečená brokolice se žampiony a bramborami
Pepajz před 3 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
gully před 3 hodinami
Extra rychlé lívance
Miri O7 před 3 hodinami
Čočkový salát s baby špenátem
wimra před 4 hodinami
Tématické fráze:
rakousky knedlik,
alpský povidlový knedlík,
kynuté povidlové knedlíky,
povidlové kynuté knedlíky,
kynuté knedlíky,
alpský knedlík,
kynuté knedlíky s povidlím,
kynutý knedlik s povidlím,
alpské knedlíky,
povidlove knedliky,
kynutý povidlovy knedlík,
povidlové knedlíky kynuté,
kynutý knedlík,
rakouský povidlový knedlík,
recept na povidlové kynuté knedlíky recept,
kynuté knedlíky povidlové,
kynutý knedlík s pudinkem,
povidlovy kynuty knedlik,
rakouský knedlík s vanilkovou omáčkou,
kynuté povidlove knedlíky recept
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
mléko,
cukr krupice,
vejce,
sůl,
povidla švestková,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr krupice,
rum,
mák mletý,
cukr moučkový
Komentáře (17)