Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Loupáky

Čerstvý loupák s máslem a džemem patří k dětství stejně jako odřená kolena a domácí úkoly. Většinou, když ho dnes koupíte, tak už je buď oschlý nebo stihne oschnout dřív, než dojdete domů. Upečte si raději domácí, kterým nejde odolat.

Hodnocení receptu je 5,0 (73×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mraketka

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 20 min včetně doby kynutí

100 min (80 min příprava + 20 min tepelná úprava, včetně doby kynutí)

Suroviny pro 16 kusů

16kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 653 kJ /
3 502 kcal
Bílkoviny83,19 g
Tuky107,96 g
Vláknina18,60 g
Cholesterol 727 mg
Sodík 3,32 g
Sůl8,24 g
Sacharidy540,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny zpracujeme v těsto, které necháme vykynout. Krok 2: Po vykynutí vypracujeme asi 16 bochánků, které vyválíme na placičky a srolujeme do rohlíků. Krok 3: Na plechu s papírem na pečení nebo teflonovou fólií necháme kynout ještě asi 30-40 minut. Krok 4: Potřeme žloutkem smíchaným s mlékem, posypeme celým mákem. Krok 5: Pečeme 15-20 min na 180 °C.

TIP: Jak nedělat chyby u kynutého těsta

Zveřejněno 17. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Loupáky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oOpB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Loupáky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oOpB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (79)

Akorát, že toto nejsou loupáčky, ale sladké rohlíky. Pokud to pojmenováváte (v Čechách) loupáky, můžete mi říct, jak se loupe?

Na opravdové loupáčky si musíte zajet na severní Moravu. Nejlepší mají pak v Prima pekárně. A skutečné loupáčky se dělají z plundrovaného těsta. :)

Gandalf-white: a koho to zajima? Absolutne zbytecny komentar, koukam, ze tu nekdo potreboval byt zajimavy🙄jinak tento recept je perfektni

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Moc dobré loupáčky. Už je peču po několikáté.😊

Loupáky jsou moje oblíbené sladké pečivo a tohle
tada bílo něco díky za recept:-):-8:-D;-):-K;-:-*

Musim pochvalit, jsou vynikajici a skvele se pracuje s testem :-8

jednoduche chutne,urcite budu delat zas:-)

Dobrý 👍👍

Miluji je k snídani s máslem, džemem a k tomu horké kakao<3;-) Krásně se pracuje s těstem.

Výborné! Díky za skvělý recept, budeme péct častěji! :-)<3

Jsou výborné!:-)

Loupáky jsou luxusní ???? určitě budu péct častěji.:yes:

Naplnila jsem je nutelou a výborný,přidala jsem fotku..:-8

Super<3 . Vylepšila jsem si je ještě čokoládovou náplní ( hořkou) a paráda :-)

Přidala jsem fotky, jsou výborné! Nesypala jsem mákem, ale dala jsem do těsta pár rozinek vykoupaných v dobrém rumu.
Rozinky jsem přidala, až před děláním bulek! Naprosto blbuvzdorný recept , sedlo všechno i voda ! :-O Druhé kynutí bylo dlouhé, a při kontrole jsem zjistila, že osychají, tak jsem natřela vlažnou vodou štětečkem. :yes:

Těsto vynikající, umíchala , nakynula pekárna. Už jsou na plechu, čekám až pořádně nakynou!

Loupáčky jsou výborné, díky za recept!

Tématické fráze:
loupák, domácí loupáky, loupák recept, loupáčky recept, těsto na sladké rohlíky loupáčky, makové loupáky, recept na loupáčky, makove loupaky od hrušky, těsto na loupáky, makové loupáky -hruška, slané loupáky, loupáčky, domácí sladké rohlíky loupáky, recept makové loupáky, recept na slané loupáky, makové loupáčky, recept loupáčky, recept na domaci loupaky, sladké loupáky z domácí pekárny, recept na makové loupaky

Suroviny:
mouka hladká, voda, máslo, cukr, sůl, vejce, droždí, žloutek, mléko, mák

Přidat fotografie receptu