Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Středomořská polévka se zelím a fazolemi

Hodnocení receptu je 4,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 982 kJ /
713 kcal
Bílkoviny31,40 g
Tuky4,33 g
Vláknina57,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 372 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy111,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci na polévku rozehřejeme trochu olivového oleje, vložíme nakrájenou mrkev, cibuli, fenykl a krátce orestujeme. Po několika minutách přidáme nakrájený česnek, necháme ho rozvonět a zalijeme vývarem. Krok 2: Přivedeme k varu, přidáme rajčata, opět přivedeme k varu a vložíme jemně nakrájené zelí a chilli papričku.
Vaříme doměkka. Dochutíme solí, jemně strouhanou kůrou z dobře omytého citronu a koriandrem. Přidáme propláchnuté fazole a necháme přejít varem. Krok 3: Na talířích polévku doplníme lístky oregana.

Zveřejněno 7. 11. 2021

Poznámka autorky maris

Inspirace: Gurmet

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Středomořská polévka se zelím a fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MOWQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Středomořská polévka se zelím a fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MOWQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí, cibule, mrkev, fenykl, česnek, rajče, fazole bílé, vývar zeleninový, kůra citronová, chilli paprika čerstvá, koriandr, koření oregáno čerstvé, olej olivový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu