Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí pečeně po myslivecku

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 140 min

170 min (30 min příprava + 140 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 872 kJ /
2 359 kcal
Bílkoviny194,71 g
Tuky151,97 g
Vláknina13,95 g
Cholesterol 545 mg
Sodík 2,48 g
Sůl6,05 g
Sacharidy47,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze špeku nakrájíme klínky a maso prošpikujeme. Osolíme a opepříme. Potravinařským provázkem svážeme, aby udrželo pěkný tvar. Necháme chvíli odležet. Krok 2: Mezitím nakrájíme všechnu zeleninu na kousky. Sádlo rozpustíme a orestujeme nejprve cibuli a přidáme zeleninu, houby a koření. Opékáme 4-5 minut. Krok 3: Nakonec vmícháme protlak a hořčici. Vložíme maso a zalijeme vývarem tak do poloviny masa. Pekáč přikryjeme a pečeme na 170 °C cca 2 hodiny do měkka. Krok 4: Měkké maso vytáhneme a uchováváme v teple. Z omáčky vytáhneme koření a vše rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme. Povaříme 10-12 minut. Krok 5: Omáčku dochutíme solí a špetkou cukru. Maso zbavíme provázku a nakrájíme na úhledné plátky. Podáváme s houskovými knedlíky doplněné omáčkou.

Zveřejněno 23. 11. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADqGj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADqGj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Většinou receptů se nechávám inspirovat ale pak si hraju s použitýma surovinama kořením a tak. Tady jsem postupoval skoro přesně dle návodu. Vynechal jsem houby které nebyly k dispozici a dále také mouku kterou se snažím necpat nikam. A myslím že ani v tomto receptu není vyloženě nutná. Smetanu jsem měl jenom tu na vaření. Až to budu vařit příště použiju tu šlehačkovou - aspoň budu moci porovnat. Dále je nutno říci že čím víc použijete špeku na protknutí masa tím lépe. Pekl jsem na uvedené stupně dvě hodiny a bylo to málo. Chtělo to buď o půl hodiny déle a nebo péct horkovzduchem. Jako příloha byla vařená rýže.

Koubkova: Knedlíky jsou hrnkové klasické, přidala jsem pár brusinek.

Jak děláte ty knedliky?:-K

Suroviny:
hovězí zadní, špek, zelenina kořenová, cibule, houby sušené, protlak rajčatový, hořčice, sádlo, mouka hladká, jalovec, pepř, koření nové koření, smetana, vývar masový, sůl, cukr

Přidat fotografie receptu