Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchtičky s krémem

Hodnocení receptu je 4,9 (69×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ssimusshka ssimusshka

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez dob kynutí těsta

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez dob kynutí těsta)

Perfektní recept pro všechny milovníky sladkých obědů. Měkoučké kynuté buchtičky přelité lahodným pudinkovým krémem vám jistě zachutnají. Neváhejte a zkuste si je připravit podle našeho receptu.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 941 kJ /
2 137 kcal
Bílkoviny72,64 g
Tuky51,89 g
Vláknina9,18 g
Cholesterol 358 mg
Sodík 881 mg
Sůl2,18 g
Sacharidy340,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z teplého, už odměřeného množství mléka trochu odebereme. Rozmícháme v něm droždí, přidáme lžíci cukru a mouky. Necháme vzejít kvásek. Krok 2: Do osolené prosáté mouky přidáme kvásek, citronovou kůru, zbytek cukru a žloutek. Nakonec přimícháme rozehřáté vlahé máslo. Krok 3: Vypracujeme hladké těsto a necháme v teple kynout, až zdvojnásobí svůj objem, což trvá asi 45 minut. Krok 4: Vykynuté těsto rozdělíme na stejně velké dílky a
tvoříme malé buchtičky. Krok 5: Skládáme je do máslem vymazaného pekáčku a mezi sebou potřeme rozpuštěným máslem, aby se k nepřilepily. Necháme ještě chvíli přikryté kynout. Krok 6: Troubu předehřejeme na 180 °C. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 25 minut do zlatova. Krok 7: Krém připravíme tak, že uvaříme řidší pudink dle návodu na sáčku, podle chuti osladíme a přidáme rum. Můžeme udělat např. duo-čokoládový a vanilkový. Krok 8: Krémem přelijeme upečené buchtičky, které ještě můžeme ozdobit čokoládovou polevou.

TIP: Buchtičky s krémem - oblíbené recepty

Zveřejněno 11. 10. 2009

Poznámka autorky ssimusshka

Dělám buchtičky po 10 gramech aby byly stejně veliké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchtičky s krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XojA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchtičky s krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XojA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Nejhorší buchtičky, jaké jsem kdy udělala, strašně jsem zklamala dceru, která na ně měla chuť. Kvásek v pohodě, těsto v pořádku a pak jsem upekla něco tvrdého jak štolverky a krém taky příšerný. Doba pečení rozhodně byla delší než 25 minut:-//

jak je to s tim rumem. muzou to deti?

Také jsem se zpočátku bála že nenaskočí,ale nakonec se povedly a jsou výborné <3

tenistka

tenistka: máslo určitě ne

Renata Z.: recept je na buchtičky s krémem, ne na polotovar suchých buchtiček, fotky neodpovídající receptu mažu.

moc dobré, buchtičky jsou nadýchané, snědli mi je bez krému, hned po upečení, neměla bych dát do krému máslo?

Skvělé, nadýchané. Moc nám chutnaly<3

Výborné těsto, křehoučké buchtičky. Pochutnali jsme si :-!:-!:yes:

Recept je vyborny, muj maly marudek mi malem samym blahem sedrel jazykem z talire vzorek:-D.

:-p:yes:Opravdu vynikající buchtičky.Manžel se olizoval až za ušima.Z tohoto těsta budu dělat i plněné.Díky za recept.:yes:

Po letech opět u nás na stole:-) A tak jsme si všichni pochutnali:-p, že nezbylo:-D Foto přikládám a bodík uděluji:-K

Mňam,to teda byla dobrota. Syn se olizoval až za ušima :-)

Těsto se mi strášně lepilo, ale upečené jsou výborné a nadýchané, ačkoli jsem se z počátku bála, že nenaskočí.:-)

mám hotovo, nemají chybu! Krásně se dají rozdělit, jsou měkkounké a nadýchané, jen jsem tam musela dát více mouky než je tu psáno:yes:

Dnes se mi vrátil synek z prázdnin, měl přání, abych zítra uvařila k obědu buchtičky s krémem. Tyto se mi moc líbějí. Souhlasím s Eli, je to patlání, když já je chci mít jednu jak druhou. . .
pro Adélu (neregistrovanou): Možná nemáš rodinu a máš spoustu času, ale tady "vaří" maminky s dětmi a ty vždycky času nazbyt nemají. Takže já osobně chápu, že si práci usnadňujeme jak to jde a někdo buchtičky nařeže nožem, aby to bylo rychlejší.;-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
buchtičky s krémem, dukatove buchticky s kremem, buchtičky s krémem recept, buchtičky, dukátové buchtičky z hladke mouky, recepty buchtičky s krémem, recept na buchtičky s krémem, dukátové buchtičky recept, recept buchtičky s krémem, krém na buchtičky, buchtičky s krémem z hladke mouky, buchtičk, dukátové buchtičk, vynikající buchtičky s krémem, jak udelat kvasek, testo na dukatove buchticky, nadýchané dukátové buchtičky, nadychane buchticky s kremem, buchtičky z krémem, buchtičky z hladké mouky

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, droždí, sůl, cukr, mléko, žloutek, kůra citronová, máslo, máslo, pudinkový prášek, mléko, rum, cukr, cukr vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu