Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z vepřových kostí s vaječným kapáním

Hodnocení receptu je 4,9 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 120 min

130 min (10 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 751 kJ /
418 kcal
Bílkoviny23,31 g
Tuky15,82 g
Vláknina4,39 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 680 mg
Sůl1,62 g
Sacharidy43,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kosti s kořením a solí dáme velmi pozvolna vařit. Pokud ale spěcháme, můžeme použít i tlakový hrnec. Krok 2: Než se nám kosti uvaří, očistíme a nakrájíme zeleninu, té dáme hodně. Krok 3: Po uvaření kosti vybereme děrovanou naběračkou do mísy nebo hlubokého talíře a necháme trochu zchladnout. Krok 4: Vývar přecedíme (kvůli možným malým kouskům kostiček), dáme znovu vařit a přidáme zeleninu. Krok 5: Maso z kostí pečlivě obereme a přidáme do polévky. Krok 6: Z mouky a vajec uděláme kapání, zavaříme ho do polévky a necháme ještě malou chvíli pozvolna vařit, aby se kapání provařilo. Krok 7: Do hotové polévky přidáme sekanou zelenou petrželku nebo pažitku.

TIP: Jak využít vývar

Zveřejněno 31. 10. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Polévka je chuťově výborná, vydatná, je v ní i hodně masa. Stačila by s houskou i jako večeře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z vepřových kostí s vaječným kapáním

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/95wP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z vepřových kostí s vaječným kapáním

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/95wP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:-)<3:yes::-K

DOBRÝ DEN,
dobrý a srozumitelný receptík i pro začátečníky. V mém okolí je jich také pár a jsou rádí nza každý zajímavý recept a tedy neen co nakoupit ale i jak navařit.
Protože podobnou polévku dělám často, jen do toho kapání dávám trochu podravky a nebo kuchárku. Noky nejsou jen ,,mouka,, ale i chuťově a pohledově zajímavé. Zkuste a dejte vědět.
A jistě zkušení vědí, že je jedinečné dávat koření do toho nerez sítečka, tak jen pro ty začínající kucharíky a kuchařinky.
Jo, a raději na pořádný vývar používám kolíno nebo žebra či křížové kosti. Je tam více masa a chuť je lépe masová, nikoliv jen ,,kosťová,, .
,,TOŠ TAK,,

MamlajdaD: já věřím, proto jsem se ptala, kde to mají:-K, já znám jen ty míchané....jinak taky samozřejmě schovávám kosti z kuřete, masa....na vývary:-)

Eja57 + Lenunka: Děvčata, tyhle kosti v té krabce byly fakt samé od kotlet, a to ve všech krabicích. Ale nadepsané byly "V kosti na polévku", našla jsem účtenku, bylo jich 880 g za 17,55 Kč (19,90Kč/1kg). Vé kosti asi značí, že nejsou rovné, ploché. No prostě náhoda. Polévka z nich nebyla kalná, jak to někdy u vepř. kostí bývá, ale krásně čirá. Ale myslím, že polévka z čerstvých míchaných kostí by byla stejně dobrá. :-8 ;-) Zdravím! :-K:-K

Eja57: no já jsem jen neviděla čistě kosti zrovna jen z kotlet, v Globusu prodávají pytel kostí za pár korun, ale míchané :-D

Lenunka: Občas u mne v mrazáku:-D pokud maso vykosťuji před další úpravou, kosti dávám do mrazáku právě na vývar...vepřové, kuřecí....
( No a nebo ... ;-) kosti na vývar se taky se zeleninou mohou "předpéct" v troubě pro silnější chuť...no tak pokud jedlíci jedí příborem a kosti neohlodávají, tak z nich spláchnu zelí apod. a letí do hrnce na vývar...)

zizala: Děkuji za komentář! :-8 Název změním. ;-)

MamlajdaD: Tak jsem se honem dívala, jak se dělá kapání z vepřových kosti :-8. Název je zavádějící, pro odlišení se mohou použít číslice apod. ;-)

casino: Dík za komentář! :-8 Kolik bylo kostí v krabičce nevím, po zpracování a uvaření jsem všechen odpad vynesla do kontejneru kvůlivá kostem a tak už se nemůžu podívat. Odhaduji to na cca 70 deka plus mínus autobus, jak se říká. :-8 Ale možná to bylo méně. Slovosled je tak nastavený záměrně, protože polévka s názvem "Polévka z vepřových kostí s kapáním" už tu jedna je, i když odlišná od té mojí. Když jsem chtěla, aby z názvu bylo jasné, z čeho polévka je, tak jsem přehodila jedno slůvko a bylo to. ;-) Hlavně je to opravdu moc dobrá polévka za málo peněz a s vynaložením malého úsilí, kterou svede každý. Proto jsem jí dala do oddílu pro začátečníky. Ale i tak pokročilý kuchař, jako je casino, by se myslím dobře najedl!;-):-D Moc zdravím!:-K:-K

"Polévka s kapáním z vepřových kostí"
(asi by to chtělo změnit slovosled, že :-)
No, čertví kolik hmotní krabička kostí...:-8 ale myslím že to bude docela jedlá zeleninová polévka z vepřového vývaru s kapáním...;-)

Lenunka: Já je koupila v Kauflandu, zatavené ve vaničce v ochranné atmosféře. Ta polévka z nich byla tak dobrá, že jsem jí sem přidala. ;-) Zdravím!:-K:-K

kde koupím vaničku vepřových kostí z kotlet?:-)

Tématické fráze:
vepřová polévka, vepřový vývar s kapáním, polévka z vepřových kostí, polévka z vepřové kosti, vepřová polevka s kapaním, kalna vepřova polevka, kolik kostí na polévku, vepřové kapaní se zeleninou, jak se dělá polévka s kapáním

Suroviny:
kosti vepřové, mrkev, celer, petržel, pórek, kapustičky, celer řapíkatý, květák mražený, mrkvičky, brokolice mražená, sůl, pepř, koření nové koření, petrželka, vejce, mouka polohrubá, voda, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu