Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 263 kJ / 3 648 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 192,94 g |
Tuky | 213,43 g |
Vláknina | 15,10 g |
Cholesterol | 841 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,21 g |
Sacharidy | 233,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci na rozpuštěném másle s olejem necháme dosklovata osmažit pokrájenou cibuli. Během smažení přidáme rozvonět koření. Poté zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku.
Krok 2: K jíšce přidáme rajský protlak a ještě vše krátce za stálého míchání osmahneme. Restováním protlaku částečně srazíme jeho kyselost. Vše zalijeme vývarem a pokud vývar nemáme, zalijeme vodou.
Krok 3: Vše řádně promícháme, přidáme cukr (podle vlastní chuti), sůl a rajskou omáčku přivedeme za občasného promíchání k varu. Povaříme cca 10 minut, během vaření podle své chuti případně dosolíme nebo dosladíme.
Krok 4: Nakonec omáčku jen přecedíme, abychom z ní odstranili koření a můžeme podávat s houskovým knedlíkem nebo těstovinami a přidáme pečenou papriku.
Krok 5: Mleté maso vložíme do mísy s jemně nakrájenou cibulí, vejcem, solí a pepřem. Pečlivě promícháme, můžeme zahustit trochou strouhanky. Z paprik opatrně vyjmeme semeník a bílá žebra, papriky naplníme masovou směsí a upěchujeme. Zbylé maso můžeme vytvarovat do tvaru koulí.
Krok 6: Plněné papriky vložíme do zapékací mísy nebo do hlubokého pekáče, podlijeme vodou a pečeme cca 45 minut.
Zveřejněno 2. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka s pečenou paprikou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkNj6
Moje poznámka
Rajská omáčka s pečenou paprikou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkNj6
Nejnovější recepty
Plzeňský špíglák
Přidáno před 11 hodinami
Kaštanová polévka
Přidáno před 11 hodinami
Český kapr
Přidáno před 11 hodinami
Ryba v kapustovém kabátku
Přidáno před 11 hodinami
Čokoládové košíčky s pařížským krémem
Přidáno před 18 hodinami
Slaninové zavinuté balíčky na špejli
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Koprová omáčka podle pana Šroubka: Recept z roku 1926 s poctivým vývarem, žloutky a zakysanou smetanou
Tatarka podle ČSN musela obsahovat víno: Příprava je jednoduchá a výsledek zachutná víc než kupovaná omáčka
Gastro glosa: Předvánoční stres, desítky druhů cukroví a pořád nic není hotový? Milé ženy a mámy, děláme si to samy...
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cukeťák na plechu
MirkaMi před 5 minutami
Svíčková na smetaně
MirkaMi před 7 minutami
"Pískové" brambory - Patate sabbiose
barypb před 11 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
Macaag před 12 hodinami
Koupel hraběnky Báthory
Soropa před 12 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Javor před 13 hodinami
Buřty na pivě s kečupem
Lucie1001 před 14 hodinami
Patizonový krém s houbami
olgam před 14 hodinami
Pravý vepřový guláš
Martin87 před 18 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kdyzjehlad před 19 hodinami
Suroviny:
máslo,
olej,
cibule,
mouka hladká,
sůl,
tymián,
bobkový list,
koření nové koření,
vývar masový,
pepř celý,
protlak rajčatový,
cukr krupice,
paprika,
maso mleté,
sůl,
vejce,
strouhanka,
cibule,
pepř
Komentáře (3)