Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí kari nudličky se sýrem a pórkem na smetaně

Objevme kouzlo voňavého kari. Jídlo, které vyniká rychlou přípravou a pikantní chutí, mile překvapí. Kousky šťavnatého masa s výraznou smetanovou omáčkou jsou skvělým tipem na večeři. Uvařme si pokrm, který je inspirovaný kuchyní Dálného východu.

Hodnocení receptu je 4,9 (73×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 681 kJ /
1 358 kcal
Bílkoviny158,04 g
Tuky68,83 g
Vláknina4,36 g
Cholesterol 351 mg
Sodík 1,27 g
Sůl2,80 g
Sacharidy24,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme, posypeme kari kořením podle chuti a promícháme. Krok 2: V nádobě s nepřilnavým povrchem rozehřejeme olej a připravené kuřecí maso za stálého míchání prudce orestujeme až do doby, kdy se zatáhne. Krok 3: Maso vařečkou odsuneme ke kraji hrnce a doprostřed přidáme mouku. Chvíli ji necháme osmahnout a poté za stálého míchání vše zalijeme vodou (nebo drůbežím vývarem). Po dosažení varu přidáme nakrájený pórek, vše necháme pozvolna vařit a občas promícháme. Pokud je třeba, přilijeme při míchání vždy trochu vody navíc. Krok 4: Můžeme postupovat i tak, že orestované maso zalijeme trochou vody, necháme zavařit a zahustíme jíškou nebo záklechtkou. Přidáme nakrájený pórek a zvolna povaříme do změknutí masa. Krok 5: Když je maso měkké, přidáme sladkou smetanu a nakonec sýr, který necháme rozpustit. Hustotu upravíme přilitím tekutiny. Krok 6: Vhodnou přílohou jsou těstoviny.

TIP: Jak vařit těstoviny

Zveřejněno 1. 12. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wPZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wPZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Skvělé jídlo, znám dlouho, jen jsem na něj pozapomněla. Náhodou na mě vykouklo a tak jsem uvařila k obědu :-K.
Nesmím už na něj zapomenout, je výborné :-K

tara23: Děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že recept nezklamal. 😘 Podle data vložení je to už takový retro recept. :-K

Petra Dvor.: Děkuji.:-K

Děkuji za recept. Jen jsem k tomu podusila hrášek. Je to výborné <3

KatkaCechova: Já děkuji za vyzkoušení a jsem moc ráda, že chutnalo.:-K

Přesně podle našeho gusta! Dělala jsem přesně podle receptu. Děkujeme za dobrý oběd :-)

Dnes jsme měli k obědu, Maruško, jemné, výborné :-K místo taveného sýra jsem dala strouhaný Gran Moraviu a díky za nápad s "ostrůvkem oleje" (v Postupu), je to dobrý nápad, využila jsem :yes:

vypadá to skvěle:-) jdu dělat z krůtího,tak snad bude chutnat...

Super jídlo ! Dělám podle tohoto receptu už několik let <3<3<3

Moc dobré, pěkný recept díky :-K

Dnešní večeře...rychlé a chutné takže bodík letí :yes:

Bylo to výborné. Recept lehký (rychlovka):yes::yes::yes::-)

Simishek 6. 9. 2012 16:52
Tak jdu zkusit tento receptík, večeře a přítelovi do práce tak snad se povede,vypadá to moooc dobře!:-p:yes:

Zní to super ... miláčkovi k narozeninám uplně ideální ... jen místo porku dám asi kokos a naservíruju do vydlabaného ananasu :) ;)

hmmm...+14 bezva receptík... :yes::yes:

Tome, jsem ráda, že chutnalo.:-8

Tématické fráze:
kuřecí maso s porkem, kuřecí s pórkem, kuřecí maso s pórkem a smetanou, kuřecí maso na smetaně, kuřecí na smetaně, kuřecí nudličky s těstovinami, kuřecí na kari, kuřecí kari, kuřecí směs na smetaně, kuře na kari se smetanou a porkem, kuřecí nudličky se smetanou, kuřecí maso na kari, kuřecí prsíčka s porkem, kuřečí nudličky, kuřecí na pórku, kuřecí maso na kari se smetanou, kuřecí maso na porku, kuřecí s porkem a smetanou, kuřecí soté s porkem, kuře na pórku

Suroviny:
prsa kuřecí, sůl, koření kari, olej, mouka hladká, pórek, smetana sladká, sýr tavený

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu