Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 019 kJ / 721 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,36 g |
Tuky | 67,26 g |
Vláknina | 8,37 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 21,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králičí hřbet podél páteře vykostíme, odblaníme a prošpikujeme proužky vychlazeného špeku.
Krok 2: Do masa vmasírujeme sůl, pepř a utřený česnek. Poté vložíme do uzavíratelné misky, promícháme s marinádou a proložíme nakrájenou cibulí. Uzavřené necháme marinovat přes noc nebo i 24 hodin.
Krok 3: Na pekáči obložíme hřbet bůčkem a pomalu pečeme v troubě předehřáté na 170 °C na spodní a horní ohřev cca 100-120 minut. Podle potřeby podléváme vepřovým vývarem nebo vývarem z kostí.
Krok 4: Upečený hřbet podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem nebo bramborem a salátem podle chuti.
Zveřejněno 9. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marinovaný králičí hřbet pečený s bůčkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9gYW
Moje poznámka
Marinovaný králičí hřbet pečený s bůčkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9gYW
Nejnovější recepty
Barevná vajíčka
Přidáno před 1 hodinou
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 1 hodinou
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 3 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Plněná jehněčí roláda
Přidáno před 5 hodinami
Domácí těsto kataifi
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový koláč litý na plech
Panova před 13 minutami
Šlehačkový beránek
Petule123 před 1 hodinou
Čevabčiči do trouby
Terenees před 2 hodinami
Bramborový guláš - buřtguláš
MonkaF před 2 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Bretik před 3 hodinami
Aljašská treska se smetanou
terezaST před 3 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova před 3 hodinami
Luxusně nadýchaný velikonoční mazanec (Svěceník)
Pettyna před 3 hodinami
Velikonoční mazanec
Mili5 před 4 hodinami
Suroviny:
hřbet králičí,
špek,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
cibule,
bůček vepřový,
olej,
kečup sladký,
hořčice plnotučná,
koření paprika maďarská,
chilli
Komentáře (3)