Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní hovězí plátky na zelenině v PH

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

AndelaC AndelaC

Snadný

Doba přípravy 380 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 370 min

380 min (10 min příprava + 370 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 734 kJ /
654 kcal
Bílkoviny16,80 g
Tuky2,33 g
Vláknina32,85 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 128 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy108,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky naklepeme, osolíme, potřeme plnotučnou hořčicí a obalíme v mouce. Krok 2: V hrnci rozpustíme sádlo a maso na něm zprudka opečeme. V průběhu opékání maso zlehka posouváme, rádo se přichytne a pak se z něj loupe mouka. Když se to přece jen stane, nevadí. Na závěrečné chuti to nic nemění.
Opečené maso vyndáme. Krok 3: Cibuli nakrájenou na kostičky vložíme do výpeku a restujeme ji do růžova. Potom přidáme prolisovaný česnek a zlehka ho orestujeme. Nakonec přidáme papriku, také nakrájenou na kostičky. Vše ještě chvíli restujeme. Krok 4: K orestováné zelenině přidáme opečené maso, chilli pastu, rajčata, podlijeme pivem, osolíme a pomalý hrnec zapneme. Celkem "pomalíme" cca 6 hodin. Krok 5: Na závěr uděláme záklechtku z vody a mouky. Pokrm zahustíme, eventuálně dosolíme, necháme ještě provařit a podáváme. Krok 6: Vhodnou přílohou je rýže.

TIP: Vaření v pomalém hrnci

Zveřejněno 14. 1. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní hovězí plátky na zelenině v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82qZo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní hovězí plátky na zelenině v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82qZo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Merylas (moderátorka): aj aj. Samozřejmě nechává. Už mě tyhle detaily nějak vypadávají. Děkuji za upozornění. Už jsem to opravila.:-)

Chtěla bych se zeptat, po zahuštění záklechtkou se už pokrm nenechává provařit? Děkuji.:-K

Suroviny:
hovězí zadní, cibule, česnek, paprika čerstvá červená, pasta chilli, rajče, pivo světlé, hořčice plnotučná, sádlo, sůl, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu