Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené mleté maso s bramborovou kaší

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 75 min

95 min (20 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 497 kJ /
1 075 kcal
Bílkoviny93,71 g
Tuky36,92 g
Vláknina18,72 g
Cholesterol 353 mg
Sodík 710 mg
Sůl1,85 g
Sacharidy83,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo, rajčata nakrájíme na menší kostky, jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Krok 2: Na lžíci oleje, nejlépe na wok pánvi, orestujeme cibulky s mrkví, přidáme maso, sůl, pepř a restujeme, dokud není maso jemně dohněda. Krok 3: Přidáme nakrájená rajčata, tomatovou pastu z konzervy, oregano, tymián, kečup, podlijeme vývarem a dusíme asi 30 minut. Krok 4: Brambory uvaříme, a za tepla přidáme mléko a máslo, trochu pepře, soli a vyšleháme ve směs, kam přidáme nastrouhanou petržel a nastrouhaný křen. Krok 5: Zapékací misku vymažeme olejem, na ní dáme masovou směs, překryjeme bramborovou kaší a necháme péct v troubě při 180 °C cca 35-40 minut.

TIP: Pokrmy z mletého masa

Zveřejněno 8. 3. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené mleté maso s bramborovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR5zv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené mleté maso s bramborovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR5zv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:-)<3:yes::yes: zajímavý recept:-K

Suroviny:
maso hovězí mleté, cibule, cibulka jarní, mrkev, rajče, vývar masový, kečup ostrý, koření oregáno, tymián, sůl, pepř, olej, brambory, petržel, mléko plnotučné, křen, pepř, sůl, máslo, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu