Řecké křupavé zelí - skvělé
Řecké křupavé zelí je vynikající lahůdka plná chuti. Tento tradiční řecký pokrm je připravován z kvalitního zelí, které je lehce marinované v pikantní směsi s olivovým olejem, citronem a bylinkami. Ideální jako příloha k hlavním chodům nebo součást salátů.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 573 kJ / 2 766 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,66 g |
Tuky | 53,55 g |
Vláknina | 174,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 672 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 398,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájené zelí dáme do velkého hrnce a spaříme 2 l horké vody. Přivedeme k varu na 1 minutu a hned z vody vytáhneme sítkem do misky.
Do té samé vody vložíme papriky a vaříme 10 min, až paprika lehce změkne. Opět vytáhneme sítkem do misky. Krok 2: Zelí a papriky ještě horké spolu smícháme v jedné misce, přidáme na kolečka nakrájený česnek, olivový olej, promícháme a za tepla je pěchujeme do čistých sklenic. Krok 3: Z horké vody, která zůstane v hrnci, cca 1 l, uděláme nálev z uvedených surovin (Sweet chilli sauce není nutná). Povaříme 10 minut. Chuť nálevu musí být ostrá, slaná a lehce sladká. Do každé sklenice se vejde tak 1 naběračka nálevu. Krok 4: Napěchované sklenice zaléváme horkým vroucím nálevem, počkáme 2-3 minuty, až nálev projde na dno sklenice, dolijeme doplna a zavíčkujeme. Necháme vychladnout, víčka se sama zatáhnou.
Do té samé vody vložíme papriky a vaříme 10 min, až paprika lehce změkne. Opět vytáhneme sítkem do misky. Krok 2: Zelí a papriky ještě horké spolu smícháme v jedné misce, přidáme na kolečka nakrájený česnek, olivový olej, promícháme a za tepla je pěchujeme do čistých sklenic. Krok 3: Z horké vody, která zůstane v hrnci, cca 1 l, uděláme nálev z uvedených surovin (Sweet chilli sauce není nutná). Povaříme 10 minut. Chuť nálevu musí být ostrá, slaná a lehce sladká. Do každé sklenice se vejde tak 1 naběračka nálevu. Krok 4: Napěchované sklenice zaléváme horkým vroucím nálevem, počkáme 2-3 minuty, až nálev projde na dno sklenice, dolijeme doplna a zavíčkujeme. Necháme vychladnout, víčka se sama zatáhnou.
Zveřejněno 5. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řecké křupavé zelí - skvělé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v1Jr
Moje poznámka
Řecké křupavé zelí - skvělé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v1Jr
Nejnovější recepty
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno před 18 minutami
Andělská čokoláda
Přidáno před 3 hodinami
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 16 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 16 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 16 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Žampionová smaženice se sýrem
ivan8 před 42 minutami
Pomazánka Hermelínka
Marlen před 50 minutami
Vepřové maso na jablkách
kloudakovi před 58 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bonaher před 1 hodinou
Banánové muffiny s čokoládou
Borinka před 4 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem zapečené s hořčičnou smetanou
KetyHu před 14 hodinami
Nadýchaný perník
eva.slivova před 14 hodinami
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 14 hodinami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 16 hodinami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 16 hodinami
Tématické fráze:
řecké zelí,
recke zeli recept,
recept na řecké zelí,
recept s dyńové zelí,
naložene zeli,
připrava řecckeho zeli,
zelí řecky,
recke zeli česnek v oleji,
řecké nakládané zelí,
recepty se zelím,
jak na řecké zelí,
krajene zeli,
recept na řecké na zelí,
recept řecké zeli,
připrava řeckeho zeli,
nakládané řecké zelí,
řecký nálev
Suroviny:
zelí,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá červená,
olej olivový,
česnek,
paprika,
ocet,
cukr,
sůl,
semínka hořčičná,
pepř černý,
koření nové koření,
chilli paprika čerstvá,
chilli,
ocet balsamiko
Komentáře (6)