Dvoubarevná plněná vajíčka
Pokud chystáte pohoštění pro koledníky na Velikonoce, vyzkoušejte něco netradičního. Barevná plněná vajíčka budou jistě skvělou volbou. Uvařené bílky naplníte pěnou ze žloutků, sýra a majonézy. Hezké na oko, chutné na zub.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 171 kJ / 1 236 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,88 g |
Tuky | 93,19 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 1,64 g |
Sodík | 1,64 g |
Sůl | 3,61 g |
Sacharidy | 24,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce uvaříme 8 minut, zchladíme a oloupeme. Rozpůlíme na poloviny a vyndáme žloutky.
Krok 2: 6 bílkových půlek namočíme na hodinu do šťávy z červené řepy.
Krok 3: Žloutky utřeme s hořčicí, sýrem, majonézou, solí a pepřem dohladka.
Krok 4: Pomazánku naneseme pomocí zdobícího sáčku do důlků v bílcích. Ozdobíme podle fantazie.
Zveřejněno 8. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dvoubarevná plněná vajíčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RVYy
Moje poznámka
Dvoubarevná plněná vajíčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RVYy
Nejnovější recepty
Jehněčí válečky pečené v kapustě
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kůže plněná nádivkou
Přidáno před 11 hodinami
Jednohubky s vajíčkem, salámem a ředkvičkou
Přidáno před 11 hodinami
Jarní, levná vajíčková pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Hrášková polévka s lososem a slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno 12. 3. 2025 20:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makový (ořechový) závin od Lidušky
tiborbarsony před 30 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Eranis před 35 minutami
Celerovo - sýrové placičky
Kucharice před 42 minutami
Kotletky z krkovice na zelenině v balkánském stylu
Sahula před 6 hodinami
Ořechový řez z jednoho vejce
Evakuace před 9 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
gatear před 11 hodinami
Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Radek2112 před 11 hodinami
Kapustový prejt
Stepkavera před 12 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 12 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
lendlova.j před 12 hodinami
Suroviny:
vejce,
hořčice plnotučná,
majonéza,
sýr tavený,
sůl,
pepř mletý,
šťáva z červené řepy
Komentáře (10)