Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulový quiche

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Klejtopajda

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 918 kJ /
3 327 kcal
Bílkoviny99,00 g
Tuky196,56 g
Vláknina37,98 g
Cholesterol 1,00 g
Sodík 1,59 g
Sůl3,87 g
Sacharidy279,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve připravíme těsto z napsaných ingrediencí a necháme odpočinout v lednici alespoň hodinu, nejlépe však do druhého dne. Krok 2: Teď se pustíme do přípravy náplně. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji. Až nám cibulka lehce zesklovatí, podlijeme vínem a necháme dusit dokud se nám víno neodpaří. Takto připravenou cibuli necháme vychladnout a následně osolíme, opepříme a okořeníme provensálským kořením. Přidáme nastrouhaný sýr, smetanu, žloutky a vše pořádně promícháme. Krok 3: Vezmeme formu na koláč a vymažeme ji olivovým olejem. Těsto vyválíme (tloušťka 4 mm) a vložíme do formy. Nesmíme zapomenout těsto na dně formy propíchat vidličkou. Krok 4: Do formy s těstem nalijeme připravenou cibulovou směs, kdo chce, může ještě vršek posypat sýrem, a pečeme na 180 °C 40 minut.

Zveřejněno 20. 6. 2016

Poznámka autorky Klejtopajda

Hotový quiche můžeme podávat teplý i studený, mně teda více chutná ještě teplý :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulový quiche

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XlgW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulový quiche

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XlgW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Quiche je koláč původu francouzského. Ve Francii používají créme fraiche, což je vysokoprocentní tučná smetana (bývá kolem 40% tuku). U nás se dá koupit créme fraiche jen někde a nebo jen někdy (zřídka), použil bych smetanu aspoň 30%, ne 12%. Toť můj názor, nikomu ho ale nenutím.

Ještě doplním text z odborné literatury: Crème fraîche je francouzská verze zakysané smetany s obsahem tuku až 45 %.

Už se na něho těším až ho zkusím !! <3:yes::yes::yes:

borůvka: těším se na fotečku ;-)

Miluji quiche v jakekoliv podobe a u tveho receptu ocenuji, ze zaklad je z poctiveho krehkeho testa a ne z listoveho.

chocolate: děkuji :) z listového těsta jsem nikdy quiche nedělala a snad to ani zkoušet nebudu :D

Tématické fráze:
quiche recept, cibulový quiche, quiche, cibulový kiš, quiche cibulový, recept na quiche, cibulový koláč kiš, recept quiche, guiche, quisch, recept na těsto quiche, quiche s cibuli, quiche recepr, quiche recepty, guiche recept, cibulovy guiche, cibulový quich, quich, quish, quische

Suroviny:
mouka hladká, máslo, voda, sůl, smetana 12%, sýr gouda, cibule, žloutek, olej olivový, víno bílé, koření provensálské, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu