Zvěřinový guláš
Zvěřina má vynikající výživné a lehce stravitelné maso s minimálním množstvím tuku. Maso zvířat ulovených ve volné přírodě má svou specifickou chuť a vůni a mnoho lidí jí kvůli tomu nevyhledává. Ale znalci se na své pochoutky vždy až do podzimu těší.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 021 kJ / 1 678 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 205,85 g |
| Tuky | 63,76 g |
| Vláknina | 20,18 g |
| Cholesterol | 519 mg |
| Sodík | 1,52 g |
| Sůl | 3,70 g |
| Sacharidy | 49,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a promícháme. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno.
Krok 2: V kastrolu rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme sádlo, cibuli a osmažíme ji do hněda. Malinko zastříkneme vodou.
Krok 3: Na cibuli vložíme maso a orestujeme. Ke konci přidáme papriku a koření, protlak, promícháme a ještě krátce restujeme.
Krok 4: Zalijeme vývarem a vínem. Až se varem odpaří alkohol, dusíme maso pod pokličkou doměkka.
Krok 5: Přidáme trošku majoránky rozemnuté mezi prsty a brusinkovou marmeládu. Nakonec guláš zahustíme nastrouhaným chlebem.
Zveřejněno 24. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zvěřinový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gRpY
Moje poznámka
Zvěřinový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gRpY
Nejnovější recepty
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 1 hodinou
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 15 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 16 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 18 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 36 minutami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 39 minutami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 1 hodinou
Babiččin mazanec
Vlastali před 1 hodinou
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 1 hodinou
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 1 hodinou
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 2 hodinami
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 3 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 3 hodinami
Suroviny:
maso srnčí,
cibule,
sádlo,
protlak rajčatový,
paprika,
paprika sušená uzená,
bobkový list,
jalovec,
slanina,
vývar masový,
víno červené,
sůl,
pepř mletý,
chilli,
marmeláda brusinková,
majoránka,
chléb
Komentáře (6)