Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami
Sytá hustá polévka nás přenese do kraje vonícího levandulí. Chuť si sami upravíme podle druhu přidaného oblíbeného koření. Brambory a fazole nás dokonale zasytí tak, že na další jídlo ani nepomyslíme.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 369 kJ / 566 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,73 g |
Tuky | 23,38 g |
Vláknina | 43,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 542 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 54,59 g |
Postup přípravy
a necháme rozvonět za stálého míchání. Krok 3: Zalijeme vývarem, přidáme brambory a všechnu ostatní zeleninu, propláchnuté a okapané fazolky a přivedeme k varu. Osolíme, snížíme teplotu a zvolna povaříme 15-20 minut doměkka. Krok 4: Fazole slijeme, na cedníku propláchneme a necháme okapat. Přidáme je, až když je zelenina měkká a necháme jen minutu přejít varem. Nakonec můžeme přidat čerstvou petrželku.
Zveřejněno 16. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk1j6
Moje poznámka
Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk1j6
Nejnovější recepty
Odlehčený vajíčkový salát
Přidáno před 1 hodinou
Fazole se zeleninou a mletým masem
Přidáno před 1 hodinou
Čočka na kyselo s houbovou čalamádou
Přidáno před 2 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Přidáno před 2 hodinami
Směs rýže s cizrnou, sušenými rajčaty a žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Švédské masové kuličky s nakládanými brusinkami
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak správně zamrazit zbylé cukroví? Při vhodném postupu vydrží chutné skoro až do Velikonoc
Bábovka ze zbytků cukroví: Ideální moučník k odpolední kávě, do které využijete zbylé rohlíčky, linecké i nepečené druhy
Náš život s celiakií: Bezlepkové Vánoce s Áňou aneb Jak jsem pekla perníčky a jak jsem objevila recept na super bagetu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborák s masovou směsí
lucy.komi před 1 hodinou
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
mafinka888 před 1 hodinou
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
TondaJ před 3 hodinami
Karbanátky z brambor a balkánského sýra
trener před 4 hodinami
Krémová polévka z rybího filé
Kajkajak před 5 hodinami
Plátky vepřové panenky podle asijské kuchyně
Lucie1001 před 6 hodinami
Černá čočka Beluga se zeleninou a uzeným masem
Teomi před 9 hodinami
Cuketový perník
LendaS před 22 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
poirotka 1. 1. 2025 17:55
Pažitková rychlá polévka
Kajkajak 1. 1. 2025 17:22
Suroviny:
brambory,
mrkev,
cibule,
celer,
česnek,
rajče cherry,
cuketa,
olej olivový,
fazolky zelené,
fazole,
sůl,
koření provensálské,
vývar masový,
petrželka zelená
Komentáře (2)