Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá holandská omáčka

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Holandská omáčka je typická pro francouzskou kuchyni. Vyzkoušejte jednoduchou a vynikající omáčku z několika málo surovin, která je dokonale jemná a skvěle chutná. Překvapte své blízké výborným jídlem.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 485 kJ /
594 kcal
Bílkoviny4,17 g
Tuky63,73 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 391 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy0,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo necháme přejít varem. Krok 2: Žloutek zprudka mixujeme nebo šleháme a slabým pramínkem přiléváme vroucí máslo. Krok 3: Pak osolíme, opepříme a dochutíme pár kapkami citronové šťávy. Krok 4: Pokud je omáčka hustá, můžeme zředit trochou horké vody nebo smetany (ředím mlíčkem do kafe).

Zveřejněno 20. 6. 2010

Poznámka autorky Hella

Toto je blesková, maximálně zjednodušená příprava holandské omáčky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá holandská omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MJW3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá holandská omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MJW3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

bohužel mě se omáčka nepovedla... postupoval jsem dle návodu. Srazila se. Typuju to příliš rozdílnými teplotami. Vejce z lednice, máslo vroucí. Správný postup je podle mne s tím zacházet jako při výrobě majonézy. Tam začínám pro zichr po kapkách - pak se to nesrazí, velmi se to osvědčilo a nikdy už jsem ji nezkazil...

Teprve teď jsem si všiml, že jsou to 2 porce:-O Já to udělal z dvojité dávky a sežral jsem to jako nic:-D

Na holandskou omáčku jsem si nikdy netroufal, ale včera vyzkoušeno a....SUPEEEEEER:yes: Určitě vyzkouším se vším možným:-) Dávám bodíka.

tak to se mi líbí,to právě potřebuji,aby byla rychlá a hlavně chutná,bude to prvotina i s chřestem,tak tisknu a brzo spáchám mám už koupený i chřest;-):yes:+1

:-((

Ukládám:-! moc fajn recept:-K:yes:

Já dělám většinou taky v mikrovlnce, ale toto mi připadá jako výborný nápad, určitě vyzkouším:yes::-)+

Bezvadný nápad :-O:yes:

:-D:-)):-K

:-O:yes::yes:

Hello, bezva nápad - vyzkouším. Také mě u holandské omáčky otravuje to šlehání ve vodní lázni...
Naučila jsem se ji dělat v mikrovlnce (musí se mezi vlněním promíchat) a výsledek byl také skvělý...:yes:

Tématické fráze:
holandská omáčka s chřestem, holandská omáčka, holandská omáčka na chřest, holandská omáčka recept, holanska omacka, příprava holandské omáčky, holandská sýrová omáčka, recept holandská omáčka, příprava holanské omáčky, rychlá holanská omáčka, rychlá omáčka na chřest, holandska omačka v mikrovlnce, rychlá omáčka, holandský omáčka, holandská omáčka k chřestu, holandska omačka priprava, holanská omáčka na chřest, omáčka k chřestu, chřest holandská omáčka, recept na holandskou omacku

Suroviny:
žloutek, máslo, sůl, pepř mletý, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu