Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové lívance

Hodnocení receptu je 5,0 (77×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magda.sedlarova magda.sedlarova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Lívance jsou velmi oblíbené v každé domácnosti. Ať už k snídani nebo jako sladký oběd, či dezert na nedělní odpoledne, vždy si na nich pochutnáme. Tvarohové lívanečky jsou úžasně vláčné, nadýchané, a hotové raz dva.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 575 kJ /
1 094 kcal
Bílkoviny66,66 g
Tuky31,12 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 570 mg
Sodík 782 mg
Sůl1,82 g
Sacharidy134,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse utřeme žloutky s vanilkovým cukrem. Vmícháme tvaroh, mléko, prosátou mouku a sůl. Krok 2: Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka jej vmícháme do těsta. Krok 3: Lívance smažíme na rozpáleném tuku z obou stran dozlatova. Krok 4: Lívance na talíři zdobíme trochou marmelády a zavařeným ovocem.

TIP: Nadýchané lívance. Jak je udělat jemné a kypré

Zveřejněno 4. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové lívance

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nRzl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové lívance

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nRzl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Dnes jsem je vyzkoušela a lívance nemají chybu.. Nadýchané a chuťově naprostá bomba :-) ...

smažené na sádle.. byly vynikající, lepší než kynuté <3

Vynikající recept :-K Dávám do oblíbených!

Dělala jsem dnes podruhé, k snídani. Mazali jsme si je domácí špendlíkovou marmeládou. Jsou vynikající a rychle udělané. Už jsou fuč.😁

Dělala jsem mini lívanečky pro dceru a super! Děkuji za recept ukládám :yes:

Lívance byly výborné.

Zkusila jsem tenhle recept na tvarohové livance, delala jsem rovnou ze dvouch tvarohu ,celý saček vanilkového cukru a lžici cukr moučka a nebylo to sladké bylo akorát a moc dobré já ochutnala jen jeden kus zbytek snedla rodina a kamarád co prijel na návštevu :-D :-K

:-)<3:yes::yes: Recept se mi líbí a určitě stojí za vyzkoušení :-K

Do lívanců jsem použila bezlaktózový tvaroh (kvůli intoleranci laktózy). Byly vynikající, mírně navinulé. Se smetanovým jogurtem a dýňovým džemem mňamka. Mezi lívanci "top" <3

Vynikající <3

Děkuji,výborná,rychlá ňaminka.

Krásně nadýchané lívanečky, skvělý recept. :yes:

Úžasné lívance, dělala jsem je z kozího tvarohu a jsou fantastické, děti je milují, moc děkuji za recept.

Dnes jsme měli bezmasí den, měla jsem chuť na lívance,
doma byl tvaroh a potřebovala jsem ho konečně
do něčeho použít. Natrefila jsem na Tvé lívanečky s
tvarohem a bylo rozhodnuto. Použila jsem 3 vajíčka -
mám dost malá.
Úplně jsem ale zapomněla a dala jsem do 3 žloutků
ne lžičku van. cukru, ale celý sáček. Už se nedalo nic
dělat. Přidala jsem též 1 lžičku jedl. sody.
Když jsem ochutnala hotové těsto nebylo vůbec
přeslazené, no to jsem si oddychla.
Na hotové lívance jsem dala bílý jogurt smíchaný s
meruňkovou marmeládou s koňakem a plátky mandlí.
I manžel si pochutnával, byla to lahoda.
Takže už mám tento receptík taky v oblíbených...:yes::-):yes:

Výborné lívanečky - zbyl na mě teda jen jeden,a ten jsem ukořistila při smažení :-D příště budu dělat z dvojité dávky:yes: přisypala jsem tedy tak půl lžičky jedlé sody,jináč jsem nechala recept původní.Jiné už dělat nebudu:yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
lívance s tvarohem, tvaroh recepty, lívance, tvarohové lívanečky, lívance z tvarohového těsta, dietní lívance, tvarohové lívance s ovesnými vločkami, recepty z tvarohu, tvarohove testo na livance, tvarohové lívanečky s ovesnými vločkami, těsto na lívance, tvatohové lívance, tvarohovélívance, lívance recept, recept na lívance s tvarohem, tvarohové lívance bez mouky, tvarohový lívanec, lívanečky z tvarohu, vanilkové lívance, lívance s tvarohem recept

Suroviny:
tvaroh měkký, vejce, mléko, mouka polohrubá, cukr vanilkový, sůl, tuk na smažení, marmeláda, ovoce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu