Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kremrole z křehkého těsta

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení těsta

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Koupili jste si kovové trubičky a hledáte osvědčený recept na kremrole? Velmi často se k jejich přípravě používá listové těsto, ale příliš se drobí. Upečte si kremrole z křehkého smetanového těsta podle receptu našich babiček.

Suroviny pro 40 kusů

40kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 851 kJ /
4 505 kcal
Bílkoviny69,63 g
Tuky261,64 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 339 mg
Sůl0,73 g
Sacharidy462,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, másla a obou smetan vypracujeme hladké těsto, zaděláváme v robotu. Zabalíme do fólie a dáme přes noc do lednice. Krok 2: Kovové trubičky potřeme olejem, chutnější je použít ghí. Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Krok 3: Těsto rozdělíme na tři části, dvě části zatím necháme v lednici, aby těsto příliš nezměklo. Krok 4: Těsto rozválíme na sílu asi 3 mm a rádlem nakrájíme na přibližně stejně široké a dlouhé pruhy. Velikost záleží na tom, jak velké kremrole chceme mít. Ideální jsou pruhy těsta zhruba 20 cm dlouhé a 3 cm široké. Krok 5: Proužek těsta navineme na připravenou formičku a dáme na plech. Postup opakujeme do spotřebování celého těsta. Všechny kremrole pomažeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do vyhřáté trouby. Krok 6: Pečeme 12-15 minut do zlatova, podle velikosti kremrolí. Krok 7: Necháme chvilku vychladnout, poté opatrně stáhneme kremrole z trubiček, pozor, jsou křehké. Krok 8: Na sporáku svaříme cukr s vodou na teplotu 115-120 °C, celou dobu nesmíme rozvar míchat, jinak by zkrystalizoval. Krok 9: Bílky začneme šlehat. Krok 10: Za stálého šlehání pomalu naléváme horký rozvar do sněhu a šleháme až do jeho mírného prochladnutí. Krok 11: Před plněním kremrolí dáme sníh ještě na chvilku do lednice, lépe se s ním pracuje. Krok 12: Sníh přendáme do zdobícího sáčku s hladkou špičkou a plníme kremrole z obou stran, aby byl sníh po celé délce. Krok 13: Naplněné kremrole dáme do lednice rozležet, ideálně 1-2 dny, ale dají se jíst ihned po upečení.

TIP: Retro zákusky

Zveřejněno 17. 2. 2021

Poznámka autorky MiskaKulicka

* Tip č.1: Pokud nemáte teploměr, svařte rozvar tzv. na bublinu. Drátěné očko namočte do rozvaru a foukněte, pokud se tvoří bubliny, je hotovo.

* Tip č.2: Sníh můžete ochutit třeba vanilkou, já často používám třeba ostružinovou pastu, která sněhu dodá příjemnou kyselkavost.

* Má FB stránka: https://www.facebook.com/miskakulicka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kremrole z křehkého těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yKR7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kremrole z křehkého těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yKR7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Byli výborný prý se mi povedlo tak jsem pak dělal další 😁

Těsto super. Krém jsem dělala podle postupu a tekl. Nechápu, co je blbě...

Jsou výborné, křehké. Akorát mi teda nevyšel sníh a musela jsem ještě z 1/2 dávky došlehat.

Tip na pečení: kovové trubičky jsem si omotal pečícím papírem a nemusel je mastit. Možná to ani tak není třeba, protože těsto je hodně mastné. Ale upečené trubičky se takto sundávaly snadno.

Moc děkuji za nádherné fotky, jste Šikulky :-K<3

:yes:pěkný recept a moc hezké foto :yes::-K

MiskaKulicka: Za zkoušku nic nedám..... ! Upeču malý krémeš. ;-)

Veronika.Hrozna: nemám ho na nic jiného vyzkoušené, ale napadá mě třeba upéct ho jako pláty, promazat žloutkovým krémem, nahoru polevu. Něco ve stylu žloutkových řezů :-Q

MiskaKulicka: Možná poradíš, na co, by se ještě to těsto dalo použít , moc se mi líbí. ;-)

Nádherné :yes::yes::yes::yes::-8:-8:-8:-8

Veronika.Hrozna: Děkuji :-8

MiskaKulicka: Moc krasne kremrole a to testo je nadherne upecene, do zlatova. Sikulka.;-):yes:

Nadja: Máte to napsané hned v první větě: ..z obouch smetan....

MiskaKulicka: děkujji :-K

Nadja: ano, obě ;-) upřesním i v receptu, aby to nemátlo

Načíst další komentáře (1)

Suroviny:
mouka hladká, máslo, smetana zakysaná, smetana ke šlehání, olej, vejce, bílek, cukr, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu