Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trhaná buchta

Hodnocení receptu je 4,7 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zuzka90

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 905 kJ /
2 367 kcal
Bílkoviny55,77 g
Tuky120,77 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 829 mg
Sodík 1,85 g
Sůl4,50 g
Sacharidy259,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ohřejeme si mléko s máslem. Všechny suroviny dáme do větší misky (pozor, nemusí se přidat všechna voda, aby těsto nebylo řídké, přidávejte postupně) a přidáme i rozehřáté mléko s máslem. Uhněteme. Zasypeme trochou hladké mouky a necháme na teplém místě 1 hodinu kynout. Krok 2: Když těsto nakyne, rozválíme na vále na cca 30x50 a potřeme rozpuštěným máslem. Posypeme skořicovým cukrem nebo tím, co v buchtě chceme a rozkrájíme na 6 dílů, které dáme na sebe. Budeme mít jeden dlouhý pruh. který rozkrájíme zase na 6 dílů. Vymažeme si formu na srnčí hřbet a vysypeme hrubou moukou. Krok 3: Necháme stát přikryté 45 minut. Krok 4: Pečeme v předehřáte troubě na 180°C asi 35 minut, Hlídejte :).

Zveřejněno 18. 11. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhaná buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YxpA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhaná buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YxpA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Skvělé. Pékávala jsem tuto buchtu už před několika lety, pro mě oživený recept. Díky.

Jana Remková .... moc děkuji ;-)

Musím ti přidat bod, protože totéž, ale od Andrey jsem dnes pekla a bylo to moooc dobréé!:-):yes:

Zuzka90: Akorát,že forma na “srnčí hřbet“ je půlkulatá, tvoje forma je na “biskupský chlebíček“;-)

Milá/Milý hosta . Já tenhle recept dostala od kamarádky a ZDROJ mi nedala :D a myslím ,že každý recept tu zdroj nemá :D takže si to nech jo :)

http://www.laskominyodmaryny.cz/2012/03/trhaci-buc...
možná by bylo dobré uvádět zdroj;-)

vypadá to dobře a zajímavě;-) dobrota ti bude náramná:-p;-):yes::yes:

Kateřina 19. 11. 2013 15:21
Zajímavé...kynuté těsto zase trošku jinak :-8 To je fajn :yes:

opravdu to neni složité :) a jsem ráda jestli Vám bude chutnat. klidne nekdo nafotte ten postup řezání :D a dejte sem. rada se i pokocham Vašima výtvorama :) těším se

To budu asi mít ráda;-) a hlídat budu až po upečení:-D:-D aby na mně vůbec zbylo:-D:-D

I já už pochopila:-D, vypadá to moc dobře, nic složitého, to mám ráda - zkusím:yes:

buchtička vypadá skvěle:yes::-D

Helwe59 : makem . rozinky a skořicový cukr , máslo , a jednou chci zkusit i na slano ale ještě jsem se neodvážila :D

Zuzka90:Tak to se mnou není ještě tak zlé,čím vším jste to už potírala?:-*

helwe59 aaaanooo

Tématické fráze:
trhana buchta se skorici, trhaci buchta, recept na trhanou buchtu, trhaná, diskuze o trhaci buchte, laskominy od maryny trhací buchta, trhaná buchta s ořechy, terhana buchta, trhaná kynutá buchta, trhanabuchta, trhací buchta videorecept, kynuta buchta trhana, kynutá trhaná buchta, trhana buchta s makem, trhaná buchra, složitá buchta, buchty z těsta které nemusí kynout, trhaná buchta se skořicí od maryny, trhan skoricovy koláč, trhaný koláč laskominy od maryny

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, droždí sušené, máslo, mléko, voda, vejce, sůl, máslo, cukr skořice, rozinky, ořechy, mák,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu