Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Malinové poháry pro děti

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 37 min Doba tepelné úpravy: 3 min

40 min (37 min příprava + 3 min tepelná úprava)

Co mají děti (a nejen děti) v létě nejraději? Poháry. A nemusí být jen zmrzlinové. Pudink prošlehaný s tvarohem, piškot s vrstvou ovocného želé z čerstvého ovoce, vše dobře dochucené a vychlazené může klidně nahradit odpolední svačinu.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do rendlíku vlijeme zhruba polovinu mléka a na zdroji tepla zahříváme. Do horkého přidáme 80 g cukru a zbytek mléka, v kterém jsme rozmíchali pudink. Pozvolna za stálého míchání cca 2 minuty povaříme. Pak za občasného promíchání necháme prochladnout. Krok 2: Maliny opláchneme, vložíme do rendlíku, přidáme 100 ml vody a necháme velmi krátce povařit (2-3 minuty). Pak je propasírujeme přes husté síto - cedník. Krok 3: Dáme zpět do rendlíku na zdroj tepla, přidáme 40 g cukru a horké maliny zahustíme Maizenou rozmíchanou v 40 ml vody. Za stálého míchání cca 1 minutu povaříme a odstavíme. Za občasného promíchání necháme rovněž zchladnout, rychleji to půjde ve studené vodní lázni. Krok 4: Do mísy přendáme prochladlý pudink, přidáme tvaroh a ručním šlehačem prošleháme. Krok 5: Na dno pohárků dáme trochu pudinkové směsi, na tuto vrstvu dáme pár piškotů, další bude ovocná vrstva a vrstvíme do spotřebování všech ingrediencí. Necháme důkladně v chladničce odležet a vychladit Krok 6: Před podáváním libovolně na povrchu dozdobíme.

TIP: Jak skladovat a zpracovat maliny. Jednou z možností je mražení

Zveřejněno 9. 7. 2023

Poznámka autorky Merylas

Množství pohárů se může lišit podle velikosti. Já jsem použila skleničky o objemu 250 ml měřeno úplně po okraj.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinové poháry pro děti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD61j

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinové poháry pro děti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD61j

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Moanka: Děkuji. :-K Děti mají podobné poháry v oblibě, používám i jiné ovoce podle sezony.

Určitě si s malou uděláme. Vypadá lákavě a recept zní velmi chutně. 👌😋 Ukládám si a dám vědět. 😉👩‍🍳 Mějte se. 🙂

Pro deti i pro dospele <3

Simona Skolakova: Marie Svarcova: Děkuji. :-K Různé poháry dělávám dost často, obzvlášť v létě a hlavně využívám ovoce ze zahrádky.

Mě taky se to líbí,ale.....mám dia,tak se můžu jen kochat krásnými fotečkami;-);-)no občas taky zhřeším,ale toto už by bylo na mě moc,ale jinak:yes::yes::yes:

:-)<3:yes::yes:recept i foto se mi líbí :-K

Suroviny:
mléko, cukr krupice, pudink vanilkový, tvaroh plnotučný, maliny, voda, cukr krupice, škrob kukuřičný, voda, piškoty, šlehačka, maliny, meduňka

Přidat fotografie receptu