Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodové tiramisu

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

smidamartin007

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min bez doby odležení v lednici

20 min (20 min příprava, bez doby odležení v lednici)

Ještě je čas jahod. Využijte sezónu sladkých a šťavnatých plodů a připravte krémový dezert na způsob italského tiramisu. Kávu a mandlový likér nahraďte chutí zralých jahod a vhodným ovocným likérem. Výsledek vás mile překvapí.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 202 kJ /
3 872 kcal
Bílkoviny33,21 g
Tuky294,94 g
Vláknina21,14 g
Cholesterol 583 mg
Sodík 907 mg
Sůl1,58 g
Sacharidy234,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jahody omyjeme, očistíme a dáme do misky. Přidáme cukr, likér, nastrouhanou citronovou kůru a citrónovou šťávu. Pomocí tyčového mixéru rozmixujeme. Krok 2: Ovocnou hmotu vložíme do hrnce a přivedeme do varu. Když hmota vře, přidáme vrchovatou lžičku kukuřičného škrobu. Krok 3: Za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Hustou hmotu odstavíme a necháme vychladnout. Krok 4: Smetanu na šlehání vyšleháme na tuhou šlehačku. V druhé misce utřeme mascarpone, jogurt, špetku soli a cukr. Krok 5: Hmoty spojíme. Jahody nakrájíme na malé kousky a lehce vmícháme do mascarpone krému. Krok 6: Připravíme formu, kterou můžeme vyložit potravinovou fólií. Na dno vyskládáme piškoty, navrstvíme polovinu mascarpone krému a polovinu jahodové hmoty. Znovu naskládáme piškoty, mascarpone krém a jahodovou hmotu. Povrch ozdobíme jahodami a odložíme do lednice vychladit.

TIP: Nejlepší recepty s jahodami

Zveřejněno 16. 7. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové tiramisu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Qm8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové tiramisu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Qm8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jahody, citron, cukr moučkový, škrob kukuřičný, likér, smetana ke šlehání, mascarpone, jogurt jahodový, jahody, cukr moučkový, sůl, piškoty cukrářské, jahody

Přidat fotografie receptu