Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové řezy s broskvemi

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 14 porcí

Množství na hluboký plech 40x30 cm

14porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 283 kJ /
3 892 kcal
Bílkoviny119,98 g
Tuky166,63 g
Vláknina9,40 g
Cholesterol 1,21 g
Sodík 652 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy442,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme mouku, cukr, kůru, prášek do pečiva, přidáme na menší kousky nakrájený tuk, vejce a rychle zpracujeme v těsto. Zpracování nakonec dokončíme na nepatrně podsypaném vále a těsto můžeme zabalit do mikrotenu a na chvíli odložit do chladu. Krok 2: Na náplň scedíme a necháme okapat broskve z kompotu a odměříme 250 ml nálevu. Rozšleháme tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, pudinkem a vejci, přidáváme šťávu z kompotu a rum. Vše najednou taky můžeme rozmixovat tyčovým mixérem. Krok 3: Z těsta vypracujeme kratší váleček, ten dáme doprostřed na pečicí papír o velikosti plechu, počítáme i se zvýšenými okraji. Pracovní desku stolu pod papírem mírně navlhčíme, papír nebude klouzat. Těsto vyválíme přes celý papír a pak lehce i s papírem přeneseme na hluboký plech s okraji o velikosti cca 40x30 cm. Malým válečkem s rukojetí případně těsto doupravíme a nezapomeneme na zvýšené okraje. Povrch těsta potřeme rozšlehaným bílkem. Krok 4: Na připravené těsto rozložíme na kousky nakrájené broskve, zalijeme tekutou tvarohovou směsí, vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Pečeme na horkovzduch při 160 °C nebo spodní a horní ohřev na 180 °C. Pečeme zhruba 40 minut, tento čas je pouze orientační. Krok 5: Moučník před podáváním necháme důkladně ztuhnout, nejraději v chladničce.

TIP: Oblíbené tvarohové koláče a řezy

Zveřejněno 25. 11. 2018

Poznámka autorky Merylas

Můžeme použít jakýkoliv kompot, pokud použijeme čerstvé ovoce, tak do tvarohové náplně dáme místo kompotové šťávy mléko a zvýšíme množství cukru. Případně ještě přidáme citronovou kůru.

Pokud bude tvaroh řidší, to bývá hlavně z vaničky, tak přidáme ještě navíc 1/3 až 1/2 sáčku vanilkového pudinku.

A co se týká potření těsta bílkem, je to rada od zkušené cukrářky, kterou jsem někde vyčetla. Na těstě se udělá tenký "film" a těsto při pečení nezvlhne od náplně. Myslím, že by to mohlo fungovat a budu ráda za případné postřehy. Jinak se v podobných receptech setkávám s tím, že se nejprve těsto předpeče, následně se přidá náplň a dopeče se.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v44V

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v44V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

upečeno podle návodu, jen místo broskví jsem dal ananas a chutnalo výborně.

Monty333.cz: Děkuji, to jsem opravdu moc ráda. :-K

Tuma.mxy: Děkuji za vyzkoušení, pochvalu a přidaná fota. Jsem opravdu moc ráda, že recept nezklamal. :-K

Ještě dodám k tomuto receptu,namísto bílku na potření těsta,lze použit olej,ten kdo bude péct v klasickej trobě,plyn asi jakakoliv Mora tak 170C. A cca 45 min,jinak opravu recept je dokonalý a jeden plech pro dva je málo(hned se snědl),opravu v jednoduchosti je uspěch a všem doporučuju tohle skusit,Dobrou chuť a pečeme s láskou :-K:-K:-K:-):-)<3

Super recept,upekl jsem přesně podle receptu a nemá to chybu <3:-K:-D<3

martinice: Marie Svarcova: Děkuji. :-K

:-K:-K:-K:-K:-K:-K

:-)<3:yes:, pěkný recept s dobrým nápadem a moc hezkáé foto :yes::-K

Tak ten trik s potření bílkem:yes: ten čas, než se ušlehá náplň, by měl stačit na zaschnutí toho bílku a vytvoření filmu....tak to je hodně dobrý:yes::yes::yes:

Eja57: Taky se mi ten nápad zalíbil, zkoušela jsem to poprvé a budu v tom pokračovat. :-)

Tématické fráze:
tvarohové řezy, tvarohové řezy s broskvi, řezy s broskvemi a tvarohem, recept na řezy s broskvemi a tvarohem, řezy s broskvemi, rezy s tvarohem a broskvemi, tvarohové řezy recept, řezy s tvarohem, řezy s broskví, broskve s tvarohem, rezy, řezy z broskvích, tvarohove rezy s broskv, vrstvene tvarohové řezy, řezy z broskví a tvarohem, řezy stvarohem a s broskví, rezy z cerstvych broskvi, tvarohový řez, rezy s broskvemi recept, broskve recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, prášek do pečiva, vejce, kůra citronová, bílek, tvaroh ve vaničce, cukr vanilkový, cukr moučkový, pudink vanilkový, rum, vejce, kompot broskvový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu