Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaný cuketový koláč

Do slaného koláče spotřebujeme i starší, přerostlé plody cuket. Koláč voní anglickou slaninou, česnekem a sýrem, ale můžeme do něj přidat podle chuti to, co máme zrovna po ruce. Skvěle chutná ještě horký, čerstvě upečený, ale také zastudena.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 138 kJ /
2 901 kcal
Bílkoviny99,63 g
Tuky194,64 g
Vláknina20,16 g
Cholesterol 783 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,23 g
Sacharidy181,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu zbavíme semen, nahrubo nastrouháme, osolíme a necháme vypotit. Přebytečnou šťávu slijeme. Krok 2: Oloupanou cibuli, anglickou slaninu, oloupaný česnek a zelenou jarní cibulku nakrájíme. Krok 3: Do mísy vložíme veškeré suroviny - cuketu, anglickou slaninu, cibuli, česnek, zelenou cibulku, vejce a promícháme. Krok 4: Přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, podle chuti trochu soli s pepřem a chilli. Dobře promícháme. Krok 5: Nakonec vmícháme polovinu strouhané mozzarelly. Krok 6: Směs na cuketový koláč rozložíme do tukem vymazané koláčové nebo jiné formy. Posypeme zbytkem nastrouhané mozzarelly a pečeme při 200 °C asi 25 minut. Krok 7: Cuketový slaný koláč výborně chutná teplý i studený.

TIP: Desatero odpovědí na nejčastější otázky o cuketách

Zveřejněno 9. 10. 2017

Poznámka autorky hanahcotton

Já jsem koláč pekla v silikonové koláčové formě, kterou jsem nevymazávala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaný cuketový koláč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lyn6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaný cuketový koláč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lyn6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Místo mozzarely jsem dala eidam a i tak vyborne🙂😊

Skvělý recept,děkuji:-)slaninu jsem lehce osmahla s cibulkou na pánvi,dodá chuť:yes:

Vynikající. Chutnalo celé rodině. Místo chybějící jarní cibulky jsem dala pórek a místo anglické slaniny gazdovskou slaninu
Ukládám a určitě zase uděláme <3

Buchyna: díky :-K

Zdravím, Hanah, dělám už spoustu let, místo mozzarely dávám kostičky goudy a také sníh z vajec. Je to opravdu mňamka, já to mám ráda s polévkou:-D. Hezký den. Buchy

<3Delam taky podobne,je moc dobry:-K:yes:

Tématické fráze:
slaný cuketový koláč, slaný koláč z cukety, slaný cuketový koláč na plech, slaný koláč, cuketa recepty, cuketovy kolac, cuketový koláč slaný, cuketový slaný koláč, slaný koláč s cuketou, recepty z cukety, slaný cuketový koláč recept, slaný koláč recept, cuketa recept, slaný cuketová koláč, slané recepty z cukety, cuketova slany kolac, v slany cuketovy koláče, cuketové koláč, slaný cuketový koláč s anglickou, slané koláče recepty

Suroviny:
cuketa, olej olivový, cibule, česnek, slanina anglická, vejce, cibulka jarní, prášek do pečiva, mouka polohrubá, sůl, pepř mletý, chilli, sýr mozzarella, tuk

Přidat fotografie receptu