Grilované maso (zbylé) v omáčce s koprem
K létu patří i grilovaní. Pokud vám po něm zbylo maso, můžete ho upotřebit ve smetanové omáčce provoněné koprem. Její příprava není nijak náročná a tak do půl hodiny budete mít hotové jídlo na stole.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 185 kJ / 522 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,34 g |
Tuky | 31,10 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 87 mg |
Sodík | 236 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 41,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pórek nakrájíme na kousky. V hrnci rozpálíme tuk, přidáme pórek, nové koření, bobkový list a necháme zesklovatět.
Krok 2: Přidáme hořčici a cukr. Po chvíli vsypeme mouku a zarestujeme. Zalijeme mlékem a vývarem.
Krok 3: Necháme povařit asi deset minut. Rozmixujeme a přidáme maso nakrájené na větší kousky.
Krok 4: Po provaření vmícháme drobně nakrájený kopr a smetanu. Už nevaříme. Podáváme s brambory.
Zveřejněno 22. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grilované maso (zbylé) v omáčce s koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dkq2x
Moje poznámka
Grilované maso (zbylé) v omáčce s koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dkq2x
Nejnovější recepty
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 16 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Nightmare před 15 minutami
Frankfurtská jemná polévka
Nightmare před 16 minutami
Mazanec
Creativewoman před 51 minutami
Boloňská omáčka
Sally.K51 před 1 hodinou
Vepřové s jarní nádivkou
Zliska před 1 hodinou
Sypaná tvarohová buchta
Noumik před 3 hodinami
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 13 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 13 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 14 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 14 hodinami
Suroviny:
maso,
pórek,
máslo,
mouka hladká,
hořčice,
cukr,
mléko,
vývar masový,
smetana zakysaná,
koření nové koření,
bobkový list,
kopr,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)