Drůbeží játra na cibulce s rýží
Játra jsou nesmírně podceňovanou surovinou, která by si zasloužila více pozornosti i uznání. Jsou zdravá, výživná i levná. Zkuste tuto jednoduchou kombinaci restovaných jater na cibulce s přílohou v podobě dušené rýže.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 929 kJ / 1 417 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,83 g |
| Tuky | 49,84 g |
| Vláknina | 8,00 g |
| Cholesterol | 1,51 g |
| Sodík | 233 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 173,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rýži propláchneme a scedíme. Vsypeme ji do kastrolku se silným dnem, zalijeme horkou vodou, přidáme trochu oleje a sůl. Promícháme, přivedeme k varu a zakryté poklicí necháme dusit. Měkkou rýži lehce promícháme vidličkou.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme. Játra omyjeme a také pokrájíme na větší kousky.
Krok 3: Nakrájenou cibuli orestujeme na rozehřátém tuku dozlatova. Přidáme játra, opepříme, okmínujeme a za stálého míchání je orestujeme. Podlijeme trochou vývaru a necháme je velmi krátce dusit.
Krok 4: Mouku rozmícháme v cca 100 ml vody, játra zahustíme a necháme za občasného opatrného promíchání pozvolna provařit přibližně 15 minut.
Krok 5: Konzistenci a množství šťávy upravíme podle potřeby přidáním vývaru nebo mouky. Ke konci tepelné úpravy játra osolíme podle vlastní chuti.
Krok 6: Podáváme s rýží.
Zveřejněno 1. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Drůbeží játra na cibulce s rýží
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0AwX
Moje poznámka
Drůbeží játra na cibulce s rýží
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0AwX
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 5 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 5 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 6 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Tématické fráze:
kureci jatra na cibulce,
játra na cibulce,
kuřecí játra s rýží,
játra s rýží,
drůbeží játra na cibulce,
krutí játra s rýží,
kuřecí játra na cibulce recepty,
játra s rýží recept,
kureci jatra s ryzi recept,
drůbeží játra,
recept na kuřecí játra na cibulce,
kureci jatra,
recept kuřecí játra na cibulce,
játra na cibulce recept,
krůtí játra na cibulce,
drůbeží játra na cibulce recept,
recept játra s rýží,
recepty kuřecí játra na cibulce,
kuřecí játra na cibulce recept,
kachní játra na cibulce
Suroviny:
játra drůbeží,
cibule,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený,
mouka hladká,
vývar drůbeží,
rýže,
olej,
sůl,
voda
Komentáře (45)
Moc dekuji