Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek načerno

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Tento pokrm, připravovaný na sladko-slaný způsob, spojuje jemnost lilku s karamelizovanou cibulí, rajčaty, česnekem a voňavým kořením. Výsledkem je výrazná a neodolatelná chuť, která dokonale ladí s pečivem, rýží nebo jako příloha k masu.

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie570 kJ /
136 kcal
Bílkoviny5,94 g
Tuky0,35 g
Vláknina5,18 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7,63 g
Sůl18,50 g
Sacharidy26,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek očistíme a pokrájíme na dvoucentimetrové kostičky. Osolíme a necháme na talíři 15 minut vypotit. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Orestujeme spolu s prolisovaným stroužkem česneku na trošce oleje. Krok 3: Přidáme osušený lilek a krátce osmažíme. Krok 4: Poté podlijeme asi 200 ml vody, přidáme sójovou omáčku, sladkou chilli omáčku, ocet, cukr a sůl. Promícháme a necháme pod pokličkou 5 minut podusit. Krok 5: V trošce vody si rozmícháme škrob, přilijeme k lilku a za stálého míchání minutu povaříme. Krok 6: Podle potřeby dochutíme solí, cukrem nebo chilli omáčkou. Podáváme s rýží.

TIP: Baklažán neboli lilek - oblíbené recepty

Zveřejněno 25. 5. 2012

Poznámka autorky petram

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek načerno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y79W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek načerno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y79W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Eja57: Moc děkuji! :-K

Moc dobre to bylo. Děkuji za recept.:-K
Přidávám foto.

Tak nevím, ale mě tenhle recept vůbec nesedl. Možná, že jsem dělala něco špatně, přeci jen to s mým kuchařským uměním není zase až tak slavné. :-)

podle fotky jsem myslela, že je to nějaký gulášek:-p:-p ha:-!:-O:-O a on to lilek:-!:-! a vypadá chutně;-):-p:yes::yes:;-)

Lilek máme mooc rádi:yes::yes:

Velmi pěkné,ukládám si,hezký a zajímavý receptíček,vypadá to jako masičko, mňam :-K:yes:

Opravdu povedené a bude jistě dobrounké..:-p Včera jsem dělala "lilek nabílo" :-)), možná taky přidám recept.;-)

vyborne jidlo :)

Pro mě příjemná úprava lilku, mám ho moc ráda:yes:

Mňam, lilek můžu na všechny způsoby :-p:yes:

Tématické fráze:
lilek recepty, jak upravit lilek, lílek, llilek na černo, recepty z lilku, lilek na černo s omáčkou, recepty na lilek, lilek v černé omáčce, lilky na černo recept, lilek úprava, nacerno.cz, nacerno.cz, lilek recept, lilek na řčerno, lilek na kostičky, lilek jak upravit, jak podusit lilek, llilek recept, lilek na černo-recept, lilek na cerno s ryzí

Suroviny:
lilek, cibule, česnek, olej, omáčka sojová, ocet vinný, sůl, cukr, omáčka chilli sladká, škrob

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu