Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sumeček nilský s bruselskými kapustičkami na slanině a česneku

Hodnocení receptu je 5,0 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Paprika Paprika

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 471 kJ /
2 503 kcal
Bílkoviny121,98 g
Tuky206,41 g
Vláknina13,30 g
Cholesterol 465 mg
Sodík 2,80 g
Sůl6,60 g
Sacharidy34,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou rybu nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet. Slaninu nakrájenou na kostičky opečeme na pánvi (je-li suchá dáme kapku oleje), přidáme nadrobno nakrájený česnek a zarestujeme. Krok 2: Přidáme očištěné a na 1/4 nakrájené kapustičky. Chvilku restujeme, pak podlijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme instantní jíšku a necháme cca 5 minut dusit. Krok 3: Mezitím si rozpálíme olej na pánvi a sumečka zprudka opečeme 3-5 minut z každé strany (dle výšky masa na filetu). Podáváme s oblíbenou přílohou. My máme bramborovou kaši, ale lze podávat téměř cokoliv.

Zveřejněno 8. 12. 2010

Poznámka autorky Paprika

Dnes jsem v Makru viděla tuto rybu čerstvou vyfiletovanou v akci za 119 kč/kg a neudržela jsem se. Je to sladkovodní ryba, chutí podobná pangasovi. Filátka byla krásná a úplně bez kostí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pzkr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pzkr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Recept výborný, jen pro zajímavost dnes po devíti letech mají sumečka za 200 Kč za kilo.:-D:-//:no:

Jana Pá: Áno Janka, v eurách. ;-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

Krásný recept, jen co je pravda :-p. U nás kapustičky nemusí manžel - je to nějaká divná novinka - jinak všichni, takže ukládám k vyzkoušení a bod posílám dopředu. :-p:yes:

Mě se recept taky moc líbí, ale právě u nás je problém - kapustičky bych polkla jen já:-p, ale bodík posílám:yes:+

Díky všem za chválu. Moc nám to chutnalo:-p, tedy až na Marka, ten kapustu nepolknul:-(, ale to je normální.
Anna Kocikova - je to jak píše Mysulka. Bruselská = růžičková. Koupila jsem ji čerstvou v Lidlu v akci 500g za 13 kč. No nekupte to.;-)

Papričko, bezvadný recept, hned bych si dala líbit porcičku-supr a ty máš 12.bod:yes:

Úžasné! :-O :yes:;-) +11

Bruselska kapusta a kapusta ruzickova je jedno a to same ;-)

:-p:yes: mňam to vypadá moc dobře:yes::-K

Papri chci se zeptat,ty bruselské kapustičky,to je něco jeko naše růžičková:-?
Recept se mi líbí,ukládám a +9 bodík posílám:yes:Rybu i kapustičku můžeme:-)):-p

:-):yes::yes::yes:

nádherná práce :yes: objevila jsem u nás úžasnou rybárnu, takže se chystám na velký nákup a tento recept se bude hodit :-p:yes:+

Papriko, ukládám. Ryba v kombinaci s kapustičkama by mě nenapadla. Vypadá to úžasně:-8:-K Určitě vyzkouším. Díky

:-*:yes:

Mňááám:-p:yes:

:yes::yes:

:-p,no to je asi dobrota...:-p:yes::yes::yes:

Nádhera. A ryba jistě lahodná.;-);-);-)

:-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
keříčkovec recept, keříčkovec červenolemý recept, keříčkovec červenolemý, keříčkovec červenolemý recepty, keříčkovec červený recepty, keříčkovec recepty, keříčkovec, sumeček americký recept, sumeček americký recepty, recept keříčkovec, recept keříčkovec červenolemý, sumec kerickovec recepty, sumec keříčkovec, ryba keříčkovec recepty, americky sumecek recepty, recepty keříčkovec, keříčkovec červený, recept na sumečka, sumec keříčkovec recept, keříčkovec červenolemý-recepty

Suroviny:
sumeček nilský, olej olivový extra virgin, sůl, pepř, kapusta, slanina anglická, česnek, jíška, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu