Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čerstvý špenát s bramborami a vejci z jedné pánve

Hodnocení receptu je 5,0 (51×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Brambory, opečené na pánvi společně se špenátem, vejci, zalité smetanou jsou ideálním obědem, když nemáte moc času a doma máte jen pár surovin. Nenáročný a rychlý pokrm zvládnou připravit i úplní začátečníci.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 625 kJ /
627 kcal
Bílkoviny33,19 g
Tuky25,96 g
Vláknina18,08 g
Cholesterol 549 mg
Sodík 347 mg
Sůl1,01 g
Sacharidy58,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kousky a uvaříme téměř do měkka (musí zůstat pevné).
Cibuli a dva stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na drobno. Krok 2: Na oleji krátce zpěníme cibuli s česnekem a přidáme okapané brambory. Opékáme s občasným přehozením pánve, aby se brambory opékaly ze všech stran. Krok 3: Když začínají chytat barvu, přidáme opraný a okapaný špenát. Zalijeme vše smetanou smíchanou se zbývajícím utřeným česnekem, špetkou soli a pepře. Krok 4: Vše zamícháme a když špenát trochu povadne, uděláme v něm na pánvi dva důlky a vyklepneme vejce. Přikryjeme poklicí a pomalu necháme vejce ztuhnout. Krok 5: Nakonec vše posypeme čerstvě mletým pepřem.
Nejlepší je to přímo z pánve, ale dá se to pěkně přendat na talíř. Ihned podáváme.

TIP: Desatero: Špenát - rady a tipy

Zveřejněno 16. 10. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NAjv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NAjv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Místo špenátu jsem použila polníček, moc dobre to bylo. :-K
Foto jsem vložila.

Romana: dík za vytažení receptu, už mám uloženo na sobotu.

Výborné, jen jsem přidala opečené kuřecí maso

:-)<3:yes: i jednoduché jídlo může vypadat tak krásně :yes::yes::-K

Vypadá to zajímavě. Dnes jdu vyzkoušet,akorát přidám kousek kuřecích prsou co mám v mrazáku v marinádě.Tak uvidíme a dám vědět výsledek:-)

Vypada to vyborne urcite vyskusam musim kupit spenat,mam len mrazeny:yes::yes::yes::-K:-K:-K:-K

Vypadá to parádně, špenát mám rád,tak to brzy vyzkouším:-):-)

Vypadá to moc pěkně, právě jdu chystat manželovi oběd na zítra do práce a chtěla jsem udělat něco se špenátem a vejci...tak tohle se bohužel nebude dát ohřát:-( Tak o víkendu:-K

Johanka128: Děkuji..k ohřívání to není, ale je to rychlé a bez nádobí...:-K

Tématické fráze:
špenát recept, recepty se špenátem, čerstvý špenát recepty, brambory se špenátem, špenát recepty, čerstvý špenát recept, recepty z čerstvého špenátu, recepty ze spenátu, čerstvý spenat, špenátové brambory, spenát s bramborem, jak udělat čerstvý špenát, špenát s vejci a brambory, čerstvý se špenátem, recepty spenat vejce, recept na špenát, vejce se špenátem, vejce, čerstvý špenát, brambory se špenátem z jedné pánve, recept čerstvý špenát

Suroviny:
brambory, špenát, vejce, cibule, česnek, smetana, olej, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu