Majonézová hrnkovka
Majolka v této bábovce částečně nahrazuje tuk a částečně vejce. Je kyprá, voňavá a majolka jí dává hezkou nažloutlou barvu. Jako obměnu můžeme místo kakaa část těsta obarvit skořicí, nebo přidat rozinky namočené v rumu nebo citronové šťávě.
Suroviny pro 1 kus
Hrnek = 250 ml
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 342 kJ / 1 994 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,70 g |
Tuky | 98,90 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 778 mg |
Sodík | 1,05 g |
Sůl | 2,53 g |
Sacharidy | 252,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 175 °C. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: V míse smícháme mouku s cukrem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Přidáme vejce, majonézu, mléko a všechny suroviny smícháme a krátce vyšleháme v těsto.
Krok 3: Část těsta odebereme a obarvíme kakaem.
Část bílého těsta nalejeme na dno bábovkové formy. Na to lžící ukládáme střídavě bílé a tmavé těsto a tím tvoříme mramorování. Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a dáme na cca 40 minut péct. Tento čas je pouze orientační. Krok 5: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).
Část bílého těsta nalejeme na dno bábovkové formy. Na to lžící ukládáme střídavě bílé a tmavé těsto a tím tvoříme mramorování. Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a dáme na cca 40 minut péct. Tento čas je pouze orientační. Krok 5: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).
Zveřejněno 14. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Majonézová hrnkovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E9rv
Moje poznámka
Majonézová hrnkovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E9rv
Nejnovější recepty
Sýrové kuličky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 5 hodinami
Čočková polévka se zeleninou a bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Odpalované věnečky
Přidáno před 12 hodinami
Velikonoční mazanec s mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Jehněčí na červeném víně
Přidáno před 12 hodinami
Smažené mleté jehněčí řízky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovičkův hovězí guláš na divoko
Sahula před 3 minutami
Utopenci - nejlepší co známe
Vychterova před 9 minutami
Sváteční maková bábovka
uskatec před 15 minutami
Jednoduché vynikající langoše
Bretik před 23 minutami
Kuřecí (skoro) perkelt s noky
Vytvarnik před 48 minutami
Hrnková bábovka
Hatiorka před 50 minutami
Švédské masové kuličky s omáčkou a brusinkami
mrazule před 56 minutami
Eskymo řezy pro milovníky kokosu
Blanka Kus před 1 hodinou
Vepřový guláš
erikpatrik@email.cz před 1 hodinou
Domácí perník
Vytvarnik před 1 hodinou
Tématické fráze:
majonézová buchta,
majonézová bábovka,
majolkova babovka,
majolková buchta,
bábovka z Majolky®,
bábovka z majonézy,
recepty majonézová buchta,
majolková bublanina,
majonezová vánočka,
majonézová bublanina,
buchta z majonézy,
majonézová,
babovka s Majolkou®,
majolková vánočka,
buchta z Majolky®,
bublanina z majonézy,
vánočka z majonézy,
bábovka s majonézou,
recepty z majonézy,
vánočka s majonézou
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
vejce,
majonéza,
mléko,
kypřící prášek,
cukr vanilkový,
kakao,
skořice mletá,
rozinky,
tuk,
mouka
Komentáře (14)