Medové pišingry
Pišingry jsou slepované oplatky, zákusky či cukroví s čokoládovou polevou. V tomto receptu máme máslové těsto s medem, které po upečení zdobíme dvoubarevnou čokoládovou polevou a poté slepujeme třeba čokoládovým krémem.
Suroviny pro 140 kusů
140kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 778 kJ / 4 010 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,91 g |
Tuky | 108,42 g |
Vláknina | 22,10 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 3,68 g |
Sůl | 0,81 g |
Sacharidy | 667,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukr, máslo, med, vejce, kakao a skořici necháme za stálého míchání metličkou přejít varem. Odstavíme a dáme vychladnout. Vlažnou hmotu vlijeme do mouky, kterou jsme smíchali se sodou. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.
Krok 2: Vyválíme, vykrojíme tvary, které klademe na plech vyložený pečicím papírem a při 180 °C upečeme.
Krok 3: Polovinu upečených tvarů máčíme do bílé polevy. Položíme na mřížku a ještě, než poleva zaschne, postříkáme ji tmavou polevou a párátkem přejedeme z tmavé polevy do bílé.
Krok 4: Po zaschnutím slepujeme libovolným krémem.
Zveřejněno 7. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medové pišingry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY2O5
Moje poznámka
Medové pišingry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY2O5
Nejnovější recepty
Celerový salát pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Černá čočka beluga s rajčaty, kapií, uzeným masem a volskými oky
Přidáno před 9 hodinami
Silvestrovský lososový tatarák
Přidáno před 9 hodinami
Banánové lívanečky z kefíru
Přidáno před 10 hodinami
Odlehčený vajíčkový salát
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený květák v listovém těstě
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak správně zamrazit zbylé cukroví? Při vhodném postupu vydrží chutné skoro až do Velikonoc
Bábovka ze zbytků cukroví: Ideální moučník k odpolední kávě, do které využijete zbylé rohlíčky, linecké i nepečené druhy
Náš život s celiakií: Bezlepkové Vánoce s Áňou aneb Jak jsem pekla perníčky a jak jsem objevila recept na super bagetu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Novoroční čočka s uzeným
Trol60 před 1 hodinou
Vepřové plátky pečené s marinádou
Marek_Bláha před 7 hodinami
Košíčky tety Vlasty
Kava 2 před 9 hodinami
Domácí nudle
Kava 2 před 9 hodinami
Bramborák s masovou směsí
lucy.komi před 11 hodinami
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
mafinka888 před 11 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
TondaJ před 12 hodinami
Karbanátky z brambor a balkánského sýra
trener před 13 hodinami
Krémová polévka z rybího filé
Kajkajak před 15 hodinami
Plátky vepřové panenky podle asijské kuchyně
Lucie1001 před 16 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
tuk hera,
med,
vejce,
kakao,
skořice,
soda jedlá,
krém čokoládový,
poleva čokoládová
Komentáře (5)