Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 472 kJ / 1 069 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,94 g |
Tuky | 31,19 g |
Vláknina | 106,65 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 2,20 g |
Sůl | 4,82 g |
Sacharidy | 100,98 g |
Postup přípravy
Do velkého hrnce dáme všechny uvedené suroviny na vývar, jen játra odložíme na později. Přidáme koření v čajovém vajíčku a vše zalijeme studenou vodou tak, aby byly všechny suroviny ponořené. Přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme pod pokličkou cca 3 hodiny. Krok 2: Mezitím ve druhém, hlubokém hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku, muškátový oříšek a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme smetanou, za stálého míchání ji necháme zhoustnout a poté odstavíme stranou. Krok 3: Hotový vývar přecedíme, krk obereme od kůstek a maso nakrájíme na menší kousky. Na kousky také nakrájíme srdíčko a žaludek. Krok 4: Vývarem naředíme jíškovou kaši na konzistenci polévky, přidáme na drobné kostičky nakrájenou syrovou mrkev a celer, přidáme celá játra, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a slabým varem vaříme 15 minut.
Poté játra vytáhneme, drobně nakrájíme a dáme je s ostatním nakrájeným masem prohřát do polévky.
Podáváme se širokými nudlemi, dozdobíme zelenou petrželkou.
Zveřejněno 13. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kaldoun z husích drobů a ze zbylé husí pečínky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3DgQ
Moje poznámka
Kaldoun z husích drobů a ze zbylé husí pečínky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3DgQ
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno před 6 hodinami
Vajíčková pomazánka s petrželkou a okurkou
Přidáno před 6 hodinami
Vajíčková pomazánka s hráškem
Přidáno před 7 hodinami
Pečená jehněčí kýta
Přidáno před 12 hodinami
Velikonoční koláč
Přidáno před 14 hodinami
Velikonoční sekaná
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohové řezy - hrnečkové
AndreaAbb před 39 minutami
Jidáše, jidášky…
stefi.f47 před 8 hodinami
Škubánky s mákem a škubánkové smaženky
Tereziena před 8 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Noe_tvori před 8 hodinami
Tvarohové noky
Lencadlo před 9 hodinami
Cibulová pomazánka s nivou
Michaela-w před 9 hodinami
Babiččiny kynuté buchty
klarakucakova před 9 hodinami
Velikonoční beránek
Iveta_Brabcova před 9 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
Marketakrbcu před 10 hodinami
Sekaná s tvarohem
Antonausprag před 10 hodinami
Tématické fráze:
pravý kaldoun,
vývar z husích drobů,
jak se dělá kaldoun,
polévka z husích drobů,
husí pečené masové kuličky,
kalton,polévka,
kalton,polévka,
husi vajíčka,
dělá se husí polévka,
kaldoun z pečeně,
polévka z kostí z pečené husy,
pravy caldoun,
jak se dělá je kaldoun,
husí maso s kaší,
pravý kaldoun recept,
polévka z husích drobů recept,
husí polévka,
kalton z husy,
polévka kaldoun,
polévka z pečených husích kostí
Suroviny:
droby,
husa,
kost,
voda,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
rozmarýn,
sůl,
máslo,
mouka hladká,
ořech muškátový,
smetana na vaření,
celer,
mrkev,
játra husí,
sůl,
pepř mletý,
petržel,
nudle široké
Komentáře (8)