Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné papriky s rajskou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,9 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

anubis

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Papriky, plněné mletým masem a doplněné rajskou omáčkou, jsou letním klasickým pokrmem. V sezoně můžeme do omáčky místo protlaku zpracovat čerstvá vyzrálá rajčata. Plněné papriky podle tohoto receptu se spolehlivě podaří i méně zkušeným kuchařům.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 036 kJ /
1 204 kcal
Bílkoviny114,85 g
Tuky29,40 g
Vláknina13,32 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 322 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy116,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve běžným způsobem uvaříme rýži a necháme ji vychladnout. Krok 2: Papriky zbavíme semínek, opláchneme je a zevnitř lehce osolíme. Krok 3: K mletému masu přidáme uvařenou rýži, jednu jemně nakrájenou cibuli, stroužek utřeného česneku, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme. Krok 4: Papriky naplníme vzniklou masovou směsí. Krok 5: Druhou cibuli nakrájíme a osmahneme na malém množství oleje. Krok 6: Přidáme rajčatový protlak, krátce ho orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme koření a dobře promícháme. Do tohoto základu vložíme naplněné papriky a dusíme přibližně 30 minut, podle velikosti i déle. Pak papriky vyjmeme a odložíme stranou. Krok 7: Omáčku přecedíme, aby byla hladká, bez koření a cibule. Krok 8: Omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, nebo jíškou, a necháme pozvolna za častého míchání minimálně 20 minut vařit. Krok 9: V průběhu vaření omáčku dochutíme cukrem podle chuti a pokud je třeba, dosolíme. Krok 10: Nakonec do omáčky vrátíme plněné papriky a necháme je prohřát. Krok 11: Papriky podáváme s omáčkou a houskovým knedlíkem.

TIP: Tipy, díky kterým bude vaše rajská dokonalá

Zveřejněno 7. 6. 2012

Poznámka autorky anubis

Pokud narazíte na papriky s hodně tlustou stěnou, může se stát, že půl hodina vaření nebude stačit k úplnému změknutí. Papriky pak můžete nechat ještě chvíli dopéct v troubě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vRDL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vRDL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

:-)<3:yes: Také máme rádi i když vařím trochu jinak ale o tom vaření je . :-K

Jsem úplný amatér. Všichni říkali - papriky nedělej, to máš na začátek moc těžké. A pak se divili, jak je to výborné a stále mi nevěří, že mi to nedovezli z restaurace :D díky

Já přidávám na konec smetanu a nemá to chybu 🙂 takhle je dělávala moje babička ❤️

Uvarila jsem dle receptu a muzu říct že Dobrý :yes:

Rýži do mletého nedávám a i tak je to vyborne,každý podle své chuti😉 super recept🙂

Gabriella.Kadllecova: presne a zahustit pernikem na strouhani

Já přidala do omáčky ještě 2 špetky skořice a 2 hřebíčky.
Cibuli osmahla na másle místo oleje.
Moje 1.rajska a byla výborná i pro mého přítele
Děkuji za skvělý a jednoduchý recept.:yes::yes:<3:-K

Zkusil jsem, recept je snadný a přehledný. Výsledek byl luxusní, opravdu <3

Naše oblíbené..přidala jsem foto..:)

Děkuji za recept, jsem ráda, že zde naleznu inspiraci :-)

Syrové- uvaří se v omáčce

donnattella.cz 8. 9. 2017 08:13
to maso má byť surové alebo uvarené ked ho miešame s ryžou?

Dnes jsem si vybrala tento recept a byla jsem velmi spokojená,všem chutnalo,pouze jsem vynechala masox.;-):yes:

Skvělá rajská, moc jsme si pochutnali :-) :yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
plněné papriky s rajskou, pečené plněné papriky s rajskou, plněný paprikový lusk s rajskou omáčkou, plněné papriky v rajské omáčce, recept na plnene papriky v rajske omacce, plnene papriky, rajská omáčka jednoduchý recept, plněné papriky s rajskou v troubě, plněné papriky v troubě, rajská omáčka s plněnými paprikami, paprikový lusk s rajskou omáčkou, rajská a plněné papriky, plněný paprikový lusk v rajské omáčce, plněná paprika s rajskou, paprikový lusk v rajské omáčce, plněné papriky v rajské, plněný paprikový lusk recept, pelnene papriky, plněná paprika v rajské omáčce, plněný paprikový lusk v rajské omáčce recept

Suroviny:
paprika čerstvá bílá, maso mleté mix, protlak rajčatový, rýže, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, vývar masový, bobkový list, koření nové koření, tymián, olej, cukr krupice, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu