Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou

Hodnocení receptu je 4,9 (56×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 20 min + závěrečné tuhnutí v chladničce

70 min (50 min příprava + 20 min tepelná úprava, + závěrečné tuhnutí v chladničce)

Tento vynikající moučník plný jahod není na přípravu vůbec složitý. Nadýchaný piškot, který má svěží nádech díky citronové kůře, potřeme vrstvou pudinku, přidáme čerstvé jahody a zalijeme větší vrstvou jahodové želatiny.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 049 kJ /
2 880 kcal
Bílkoviny78,72 g
Tuky100,71 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 1,11 g
Sůl3,26 g
Sacharidy407,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky vyšleháme s cukrem a citronovou kůrou do bělavé pěny. Taktéž, čistými metlami, ušleháme s malou špetkou soli pevný sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Krok 2: Pak do žloutkové směsi přidáme asi polovinu mouky a trochu sněhu, už lehčeji promícháme a zase přidáme druhou polovinu mouky s trochou sněhu. Opatrně promícháme a nakonec už velmi lehce vmícháme zbytek sněhu. Krok 3: Na pečení předem připravíme hluboký plech s okraji, ten vyložíme papírem na pečení. Pokud nepoužijeme papír, musíme ho vymazat tukem a vysypat hrubou moukou. Stačí do poloviny výšky plechu, jelikož piškot bude nízký. Krok 4: Na plech rozetřeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Po upečení i s papírem vyndáme z plechu a necháme zchladnout. Krok 5: Mezitím uvaříme hustější pudink, který osladíme dle vlastní chuti. Po uvaření odstavíme, občas promícháme a ještě do horkého vmícháme na menší kousky nakrájené máslo. Mícháme až do doby, kdy se hmota spojí. Krok 6: Z piškotového plátu odstraníme papír na pečení, plát vložíme zpět na plech a zalijeme ještě teplým pudinkem. Ten dobře rozetřeme až k okrajům, aby nikde nebyly mezery. Už nyní můžeme na pudink poklást jahody a mírně je do pudinku zatlačit. Krok 7: Necháme v chladničce vychladit a pak zalijeme už velmi mírně houstnoucí jahodovou želatinou připravenou dle návodu na sáčku - v 1 litru horké vody - ale pod bodem varu, rozpustíme 2 sáčky želatiny a cukr. Krok 8: Necháme v chladničce důkladně ztuhnout, krájíme na řezy a na talíři dozdobíme dle své fantazie.

TIP: Jak pracovat s želé a želatinou

Zveřejněno 25. 5. 2011

Poznámka autorky Merylas

Na tomto moučníku je větší vrstva želé a celý moučník obsahuje jen 80 g másla v pudinku. Je toho plný hluboký plech s okraji. Plech jsem použila o rozměrech 42 x 32 cm. Místo části cukru v pudinku můžeme přidat při vaření vanilkový cukr, taktéž místo cukru jde použít nějaké náhradní sladidlo. U Galaretky cukr nedáváme, je už slazená. Doporučuji si želatinu připravit v dost velkém předstihu, déle to trvá než zchladne a začne želírovat, je třeba s tím počítat. Moučník zalévám, když už začíná pomalinku houstnout, nemělo by se stát, že pak někde proteče a ovoce "neplave".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gw6K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gw6K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (48)

Janca11: Minimálně 12 porcí, jsou celkem velké, takže jich může být i více.:-K

Prosím kolik je to porcí?

Mircarik: Jelikož jsem se nedočkala odpovědi s čím konkrétně jste měla problém, abych se na to zaměřila, tak jsem moučník udělala podle receptu. Na horní želé vrstvu jsem použila polskou Galaretku s příchutí lesní směs. A místo jahod, ostružiny. Přidala jsem fota jako důkaz.

Mircarik: Tak to mě opravdu moc mrzí. Prošla jsem si starší komentáře a někdo je dělal už i opakovaně a s úspěchem. Co konkrétně bylo špatně? Jaká byla použita želatina? Recept je starší, ochucené želé jsem už v našich obchodech nějakou dobu neviděla, dříve bylo běžně v nabídce. Dá se nahradit polskou Galaretkou. Nevýhodou je, že trvá delší dobu, než začne tuhnout. Takže se musí déle čekat, než se použije. Nebo se pak dá horní vrstva udělat z ochucené tekutiny a odpovídajícího množství klasické sypké želatiny. Zajímá mě, s čím konkrétně byl problém. V nejbližší době se budu snažit opět moučník vyzkoušet.

Strašný recept. Vše jsem dělala podle návodu a vzniklo z toho jídlo pro slepičky. Nedoporučuju!

be.amenity: Moc děkuji za pochvalu a taktéž na nádhernou fotku. Jsem moc ráda, že se recept osvědčil a moučník chutná. :-K

Úžasný recept:yes: Dělám řezy dle tohoto receptu už po několikáté a s různou obměnou ovoce a vždy mají úspěch<3 Perfektní je slabý piškot a pak silná vrstva pudinkového patra s ovocem, zalitá želatinou:-8 Osvěžující je prvek citronové kůry do piškotu:-* a fakt, že dezert není přeslazený:-! delikatesa;-) Přidávám foto a děkuji za tento recept:-K

Ten piškot je teda na opravdu velmi malý plech, já jej dělala na plech 27x29cm a je malý a nízký, takže kdo chce dělat tak raděj z dvojnásobné dávky.

Geryyy: Já používám plech o velikosti cca 40 x 30 cm. Piškot nemá být moc vysoký, je tam pak vyšší vrstva želé + pudink. Je to vidět na druhé fotce na řezu.

Dobrý den dnes jsme pekli a nechtějte vědět jak to dopadlo recept dobrý ale ten korpus se nám smrskl a nedopadlo to dobře ani želatina nic moc.Naše buchta rozhodně neodpovídá obrázku.:-S

Michaela Medkova: Moc děkuji za pochvalu. :-8 Mám radost, že moučník chutná.:-K

Včera jsem pekla, dnes jsme ochutnávali.:-p Řezy jsou vynikající, všem chutnalo a přidávali si.;-);-);-) Musím zbytek schovat, čekáme návštěvu, tak aby na ně něco zbylo.Děkuji za recept a ukládám, určitě zopakuji.:-K

Jana:Dekuji za vyzkouseni:-)

Tak jsem dnes upekla tento užasný desertík a musím říct je skvělý.Jen se mi nezdálo množství ingrediencí tak jsem to zdvojnásobila a výsledek maxi super.Jen pro příště musím přidat trochu více cukru nebo dcerka i manžel mají rádi sladčí.Mějte se fajn a moc díky za inspiraci.:-K:-K:-K

Malciska: Ten korpus ale bude nízký, jelikož se dává ještě celkem dost pudinku, ovoce a želé. Ale není to nenadýchaná placka, to ne. Důležité je vše řádně našlehat a jemně smíchat dohromady. Dej vědět jak to dopadlo;-):-K

zrovna peču korpus a nevím čím to je, ale opět mi to ani trochu nevyběhlo a je z korpusu jen placka :-( zkusím ještě jednou a uvidíme

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
jahodová buchta s želatinou, jahodové řezy s želatinou, jahodový dort s pudinkem se želatinou, jahodová buchta se želatinou, jahodová buchta s pudinkem, buchta s jahodami a želatinou, buchta s pudinkem a želatinou, piškot s jahodami a želatinou, ovocné řezy se želatinou, jahodový moučník se želatinou, buchta s ovocem a pudinkem a želatinou, rezy s želatinou, jahodove rezy se zelatinou, ovocna buchta se zelatinou, piškot s jahodami a pudinkem, jahodové řezy, ovocné řezy s želatinou, jahodový koláč s pudinkem a želatinou, buchta na plech s jahodami a zelatinou, ovocné řezy a želatinou

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, kůra citronová, sůl, mouka polohrubá, prášek do pečiva, mléko, pudink vanilkový, cukr, máslo, želatina, cukr, jahody čerstvé, šlehačka, topping jahodový, máta

Přidat fotografie receptu