Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny se smetanovou omáčkou s liškami

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Lišky jsou delikátní houby, kterým sluší jednoduchá úprava. Se smetanou a parmezánem tvoří vynikající dvojici. Doplňte je kvalitními těstovinami ze semoliny nebo ještě lépe, uvařte si těstoviny sami doma.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 252 kJ /
1 255 kcal
Bílkoviny49,82 g
Tuky43,77 g
Vláknina16,50 g
Cholesterol 586 mg
Sodík 371 mg
Sůl0,82 g
Sacharidy149,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na domácí těstoviny zpracujeme z mouky a vajec pružné, nelepivé těsto, necháme zabalené ve fólii odpočinout 1 hodinu, vyválíme a nakrájíme na požadované tvary na strojku nebo nožem. Krok 2: Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Koupené těstoviny vaříme dle návodu na obalu tak, aby zůstaly na skus. Krok 3: Čerstvé lišky dobře očistíme, mražené propláchneme na sítu a necháme okapat. Velké natrháme na menší části. Krok 4: Do rozehřáté pánve dáme máslo a necháme zpěnit drobně nasekanou cibuli. Přidáme lišky a ještě 2 minuty restujeme, podlijeme vínem a necháme odpařit alkohol, přidáme trošku vývaru a 2 minuty podusíme. Poté lišky vyndáme stranou. Krok 5: Do pánve přidáme zbylý vývar, smetanu pokojové teploty, dochutíme pepřem, kmínem a přidáme nastrouhaný parmezán. Na mírném stupni tepla necháme omáčku za občasného promíchání probublávat do požadované hustoty Krok 6: Podáváme s těstovinami posypané čerstvým tymiánem nebo saturejkou a nasekanou petrželovou natí..

TIP: Jak udělat sýrovou omáčku na těstoviny - jednoduchý recept s videonávodem

Zveřejněno 7. 12. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Těstoviny si dělám předem a suším je do zásoby.

Inspirace : R. Paulus

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZYMn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZYMn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Elivet: :-) Moc děkuji za milý komentář, mám radost, že chutnalo ;-) Přeji krásný a pohodový den. :-K

Výborný recept, moc jsme si pochutnali :-) jen jsem houby nechala v omáčce vařit až do konce, aby byly pořádně uvařené, lišky se nerozvaří. Děkuji za inspiraci a recept doporučuji :-) :-K

Anna Kocikova::-) M oc děkuji Drahuško a přeji pohodový večer :-K

Maruško,moc hezky připravené jídlo<3:-KPochutnala bych si:-8

RubyRom: :-)moc děkuji, vážím si tvé pochvaly :-KPřeji krásný a pohodový večer :-K

Krásné jídlo, super recept:-K:yes:

Suroviny:
těstoviny, máslo, cibule šalotka, houby lišky, víno bílé, parmazán, vývar masový, smetana, sůl, kmín drcený, pepř bílý mletý, tymián čerstvý, mouka semolinová, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu