Špenátový quiche
Francouzské slané koláče zvané "Quiche" se skvěle hodí jako rychlý oběd, večeře, nebo pohoštění na oslavu a rodinné setkání. Tenké křehké těsto plné smetanového sýru a špenátu, vás jistě osloví. Vydrží jako čerstvý i několik dní.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 918 kJ / 2 131 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,19 g |
Tuky | 165,16 g |
Vláknina | 6,98 g |
Cholesterol | 1,26 g |
Sodík | 6,19 g |
Sůl | 15,36 g |
Sacharidy | 32,57 g |
Postup přípravy
Postupně přidáváme máslo a mícháme a mačkáme, asi 10x, dokud se nevytvoří hrudkovité těsto. Krok 2: Přidáme 3 lžíce vody a opět mícháme, až se těsto začne spojovat. Následně přidáme 1 lžíci vody a zase spojíme, až se z těsta vytvoří koule. Pokud je těsto stále sypké, resp. sušší, přidáme další lžíci vody až se těsto krásně spojí, ale není lepkavé. Krok 3: Z připraveného těsta uděláme placku a zabalíme ji do fólie, kterou vložíme alespoň na 1 hodinu do lednice. Krok 4: Náplň: Troubu předehřejeme na 220 °C.
Pečicí formu o průměru 28 cm, např. s vlnitým okrajem, vymažeme lehce máslem. Z těsta vyválíme placku, kterou rozprostřeme do formy. Krok 5: Smetanový sýr ušleháme ve středně velké míse (nebo v kuchyňskému robotu) dohladka. Postupně přidáme vejce a šleháme. Vmícháme zbývající suroviny a řádně promícháme. Krok 6: Směs nalijeme do připraveného korpusu. Pečeme dozlatova, cca 25 minut. Před podáváním necháme 10 minut vychladnout.
Zveřejněno 29. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenátový quiche
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ynVg
Moje poznámka
Špenátový quiche
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ynVg
Nejnovější recepty
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno před 9 hodinami
Plněné cukety s bouchaným bramborem
Přidáno před 10 hodinami
Smažená bedla v kukuřičné strouhance
Přidáno před 10 hodinami
Halloweenské řezy
Přidáno před 10 hodinami
Květákové krokety s nivou
Přidáno před 16 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na nejlepší pečené kuře podle Zdeňka Pohlreicha: Maso nikdy neomývejte a pečte je vždy ze dvou stran, radí šéfkuchař
Tereza z Peče celá země pokřtila svou detektivku s recepty: Nechyběli kamarádi ze soutěže, Míša Landová ani kriminalista
Lékárna.cz: Jak vybrat správné proteinové produkty a na co si dát pozor
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečná buchta
Lisa444 před 10 hodinami
Ořechová bábovka
ladunkaaa před 12 hodinami
Obrácený jablkový koláč s krémem
martimud před 13 hodinami
Citrónová babeta
Surmei před 13 hodinami
Veka domácí na chlebíčky
jirina56 před 15 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Moanka před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
hana.valisova@seznam.cz před 15 hodinami
Kuřecí kousky na paprikách
Moanka před 17 hodinami
Americké bylinkové brambory
kimlo před 19 hodinami
Vaňkova česnečka
gabikka 20. 10. 2024 20:22
Tématické fráze:
špenatový quiche,
špenátový quiche recept,
quiche,
quiche se špenátem,
quiche špenátový,
quiche recepty,
recept na těsto quiche,
špenátové quiche,
špenátové quiche,
quische,
spenatovy kis,
špenátová quiche,
quiche recept,
špenátový quiche recepty,
quiche se špenátem recept,
špenátový quische,
špenátový quish,
špenátový guiche,
kiš se špenátem,
quiche těsto
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
cukr,
máslo,
voda,
sýr smetanový,
mléko plnotučné,
vejce,
listy špenátové mražené,
sýr nastrouhaný,
cibulka jarní,
sůl,
pepř mletý,
máslo
Komentáře (2)