Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční sirup na grog i svařené víno

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Náročný

Suroviny

Porce: 3 skleničky

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 577 kJ /
2 050 kcal
Bílkoviny0,45 g
Tuky0,08 g
Vláknina1,35 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy511,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukr nasypeme do hrnce se silným dnem a zahříváme. Stále mícháme, cukr se rozpustí a začne karamelizovat. Když karamel dostane barvu medu, opatrně jej zalijeme vodou. Krok 2: Když se karamel ve vodě rozpustí, přihodíme všechno koření, pomerančovou kůru a rozinky.
Z omytého bio citrónu oloupeme kůru a také ji přidáme do hrnce. Vše necháme 5 minut povařit. Pak hrnec odstavíme, přiklopíme pokličkou a necháme do druhého dne louhovat. Krok 3: Druhý den sirup přecedíme a nalijeme do vhodných skleniček. Do skleniček přidáme na ozdobu i trochu koření, rozinek a kůry.
Na přípravu svařeného vína ohřejeme těsně pod bod varu 200 ml vína a přidáme 1-2 lžíce sirupu.
Sirup je také vhodný na dochucení grogu, čaje nebo punče.

Zveřejněno 14. 12. 2017

Poznámka autorky Angel 666

Zdroj: magazín Albert v kuchyni, upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční sirup na grog i svařené víno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vyZ5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční sirup na grog i svařené víno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vyZ5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Recept ukládám k vyzkoušení. :yes::-K

Tématické fráze:
sirup do svaraku, vánoční svařák recept, karamelový sirup do svařeného vína, recept na svařené víno s pomerančovou kůru, karamelovi sirup na pripravu punce, vánoční svařák, sirup do svařáku recept, karamelovy pomerancovy sirup na vanocni punc, recept na vánoční na svařák, sirup na svařák, vánoční punč s karamelem, sirup na svařené víno, sirup do svařeného vína, recept na sirup na svařák, karamelovy sirup do svařaku, sirup na svařák recept, svařené bílé víno recept, vánoční grok domácí, domácí sirup na svařené víno, recept na vánoční svařák

Suroviny:
cukr krupice, voda, skořice celá, lusk vanilkový, koření nové koření, kardamom, rozinky, kůra pomerančová kandovaná, citron bio

Přidat fotografie receptu